Close
Nemsokára indul egy hajó Indiából, ami minden bizonnyal világrekorder lesz

Nemsokára indul egy hajó Indiából, ami minden bizonnyal világrekorder lesz

Majdnem két hónapnyi folyami hajózás vár a kalandorokra.

Az indiai Antara Luxury River Cruises 2022 decemberében engedi el a kikötőből azt a hajót, amely alighanem rekordot dönt: ha minden jól alakul, közel két hónappal később a világ leghosszabb folyami hajóútjának címével büszkélkedhet.

A Ganga Vilas ötvenegy napon át lesz úton és lecsorog a Gangesz mellett a Brahmaputra folyón is.

A tervek szerint az Uttar Pradesh-i Kashiban szedi fel a horgonyt és az asszami Dibrugarhban fog kikötni. A vállalat közleménye értelmében a hajó öt államon, huszonhét kisebb folyón és két országon halad át.

Az utazás nemcsak mesés lehetőséget kínál a dél-ázsiai kultúra megismerésére, hanem arra is lehetőséget ad utasainak, hogy teljes mértékben élvezzék a szabadságot. A természetkedvelőknek, valamint a történelem és a kultúra iránt érdeklődőknek kiváló opció, ráadásul nem muszáj a teljes utat végigutazni, hanem lehet helyet foglalni bizonyos szakaszokra is.

A The Grand Cruise néven futó kaland naponta kínál fedélzeti és szárazföldi élményeket. Az útvonal számos világörökségi helyszínt érintve iktat be megállót Uttar Pradesh, Nyugat-Bengál és Bihar területén, valamint eljut Bangladesbe és az UNESCO által védett Sundarbanson is áthalad, mielőtt Indiában folytatódik.

Raj Singh, a társaság elnöke az itinerről elárulta, hogy minden programot személyesen tervezett meg és ellenőrzött. A történelmi útvonalat az indiai és a bangladesi kormány együttműködésével véglegesítették, hogy biztosítsák a két ország közötti zökkenőmentes utazást.

Kevés jobb módja van a nyár beindításának, mint egy negyvenhat éjszakán át tartó fejedelmi trip öt különböző luxushajón. Az Uniworld Boutique River Cruises megadja ezt az élményt, ugyanis  nemrég bejelentette Rivers of the World néven induló hajóútját, ami Európa legszebb folyóin csordogálva kilenc országban köt majd ki.

(Forrás: Times of India, fotók: Getty Images)

folyami | hajó | rekord | india | utazás

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram