Close
Nemsokára indul egy hajó Indiából, ami minden bizonnyal világrekorder lesz

Nemsokára indul egy hajó Indiából, ami minden bizonnyal világrekorder lesz

Majdnem két hónapnyi folyami hajózás vár a kalandorokra.

Az indiai Antara Luxury River Cruises 2022 decemberében engedi el a kikötőből azt a hajót, amely alighanem rekordot dönt: ha minden jól alakul, közel két hónappal később a világ leghosszabb folyami hajóútjának címével büszkélkedhet.

A Ganga Vilas ötvenegy napon át lesz úton és lecsorog a Gangesz mellett a Brahmaputra folyón is.

A tervek szerint az Uttar Pradesh-i Kashiban szedi fel a horgonyt és az asszami Dibrugarhban fog kikötni. A vállalat közleménye értelmében a hajó öt államon, huszonhét kisebb folyón és két országon halad át.

Az utazás nemcsak mesés lehetőséget kínál a dél-ázsiai kultúra megismerésére, hanem arra is lehetőséget ad utasainak, hogy teljes mértékben élvezzék a szabadságot. A természetkedvelőknek, valamint a történelem és a kultúra iránt érdeklődőknek kiváló opció, ráadásul nem muszáj a teljes utat végigutazni, hanem lehet helyet foglalni bizonyos szakaszokra is.

A The Grand Cruise néven futó kaland naponta kínál fedélzeti és szárazföldi élményeket. Az útvonal számos világörökségi helyszínt érintve iktat be megállót Uttar Pradesh, Nyugat-Bengál és Bihar területén, valamint eljut Bangladesbe és az UNESCO által védett Sundarbanson is áthalad, mielőtt Indiában folytatódik.

Raj Singh, a társaság elnöke az itinerről elárulta, hogy minden programot személyesen tervezett meg és ellenőrzött. A történelmi útvonalat az indiai és a bangladesi kormány együttműködésével véglegesítették, hogy biztosítsák a két ország közötti zökkenőmentes utazást.

Kevés jobb módja van a nyár beindításának, mint egy negyvenhat éjszakán át tartó fejedelmi trip öt különböző luxushajón. Az Uniworld Boutique River Cruises megadja ezt az élményt, ugyanis  nemrég bejelentette Rivers of the World néven induló hajóútját, ami Európa legszebb folyóin csordogálva kilenc országban köt majd ki.

(Forrás: Times of India, fotók: Getty Images)

rekord | utazás | hajó | leghosszabb | folyami

FOLYTASD EZZEL

Törölköző- és fürdőzőtilalom: Amalfi után újabb olasz strandok vezetnek be korlátozásokat

Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom