Régen készült fontosabb térkép feketeöves vagabondok számára

Mert nagyon fontos, hogy a kiszemelt célpontot melyik hónapban akarjuk felkeresni.

Monszun. Nulla fok alatti hőmérséklet. Folyamatos 50 Celsius-fok körüli hőmérséklet. Csúcsszezon, amikor akkora a tömeg, hogy egy mobiltelefont sem lehet leejteni.

Ezek mind olyan időszakok, amiket egy tapasztalt utazó okosan elkerül. Csakhogy ezt a tudást nagyon nehéz megszerezni, hiszen alaposan tanulmányozni kell az adott ország, terület, mikrórégió időjárását, turisztikai jelentőségét, nemzeti ünnepeit, röviden olyan tényezőket, amelyek befolyásolják, milyen lesz a régóta tervezett nyaralásunk. Kínai újév idején Kínán belül, vagy azt érintve utazni pokoli és sokkal drágább is. Július és október eleje között Észak-India olyan tud lenni, mintha folyamatosan zuhany alatt állnánk, és könnyen ott ragadhatunk valahol, mert az utakat gyakran elmossa az eső. Dubajba nem szabad május és szeptember között menni, mert elolvadunk, és így tovább.

Ez az ügyes térkép azonban egyetlen gifben foglalja össze, melyik országban, kontinensen mikor van fő-, holt- és utószezon.

Novemberben vagy januárban felkeresni európai fővárosokat vagy másodlagos desztinációkat, mint Brugges, Siena, Bonn, Sevilla szokatlannak hangozhat, de van benne ráció, a hőmérséklet megfelelő öltözékben elviselhető, és a nyáron rettenetes tömeg elfogadható (vagy elfogadhatóbb) méretűre zsugorodik, és akkor még nem is beszéltünk a szálláshelyek áráról.

A térkép lehetne részletesebb is, erről kár lenne vitát nyitni, de jó alapot biztosíthat a további kutatásokhoz, és arra tökéletes, hogy néhány másodperc alatt átláthassuk, hogyan alakulnak a szezonok a különböző kontinenseken.

térkép | turizmus | holtszezon | szezon | utószezon

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom