Close
Régen készült fontosabb térkép feketeöves vagabondok számára

Régen készült fontosabb térkép feketeöves vagabondok számára

Mert nagyon fontos, hogy a kiszemelt célpontot melyik hónapban akarjuk felkeresni.

Monszun. Nulla fok alatti hőmérséklet. Folyamatos 50 Celsius-fok körüli hőmérséklet. Csúcsszezon, amikor akkora a tömeg, hogy egy mobiltelefont sem lehet leejteni.

Ezek mind olyan időszakok, amiket egy tapasztalt utazó okosan elkerül. Csakhogy ezt a tudást nagyon nehéz megszerezni, hiszen alaposan tanulmányozni kell az adott ország, terület, mikrórégió időjárását, turisztikai jelentőségét, nemzeti ünnepeit, röviden olyan tényezőket, amelyek befolyásolják, milyen lesz a régóta tervezett nyaralásunk. Kínai újév idején Kínán belül, vagy azt érintve utazni pokoli és sokkal drágább is. Július és október eleje között Észak-India olyan tud lenni, mintha folyamatosan zuhany alatt állnánk, és könnyen ott ragadhatunk valahol, mert az utakat gyakran elmossa az eső. Dubajba nem szabad május és szeptember között menni, mert elolvadunk, és így tovább.

Ez az ügyes térkép azonban egyetlen gifben foglalja össze, melyik országban, kontinensen mikor van fő-, holt- és utószezon.

Novemberben vagy januárban felkeresni európai fővárosokat vagy másodlagos desztinációkat, mint Brugges, Siena, Bonn, Sevilla szokatlannak hangozhat, de van benne ráció, a hőmérséklet megfelelő öltözékben elviselhető, és a nyáron rettenetes tömeg elfogadható (vagy elfogadhatóbb) méretűre zsugorodik, és akkor még nem is beszéltünk a szálláshelyek áráról.

A térkép lehetne részletesebb is, erről kár lenne vitát nyitni, de jó alapot biztosíthat a további kutatásokhoz, és arra tökéletes, hogy néhány másodperc alatt átláthassuk, hogyan alakulnak a szezonok a különböző kontinenseken.

holtszezon | utószezon | főszezon | gif | monszun

FOLYTASD EZZEL

Ezt a titkos nyelvet használják egymás közt az utaskísérők

Eltörli a korlátozásokat a magyarok egyik kedvenc téli úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram