Close
Szíven ütő fotók mutatják be az ukrajnai háború pusztítását

Szíven ütő fotók mutatják be az ukrajnai háború pusztítását

Az Odesszai Fotónapok Fesztivál szervezői a nemzetközi fotográfiai szakmai közösség támogatását kérik, hogy a saját eszközeikkel álljanak ki Ukrajna mellett. Mutassák meg azokat a képsorokat kiállításokon, fesztiválokon, amelyek hitelesen számolnak be az orosz invázióról.

A Ferenczy Múzeumi Centrum és a PhotoLab kiállítótér elkötelezett a dokumentarista fotográfia iránt, és hisz abban, hogy a fotó a valóság megmutatásának egyik erőteljes eszköze. A szabadság gesztusai című kiállítás a békére és szabadságra való törekvést, valamint az emberi méltóság fontosságát mutatja be humanista fotográfiák által.

© Hajdú D. András: Lemberg, vasútállomás. Menekülő emberek ezrei próbálják elhagyni Ukrajnát. Lemberg, 2022. március 6.

Bácsi Róbert László képsorozatai mellett, most helyet kapnak a kiállítótérben az Ukrajnában zajló háború képei is.

Ezzel szeretnék kifejezni szolidaritásukat és támogatásukat az Ukrajnában élők felé, valamint elítélni az agresszió minden formáját.

© Hölvényi Kristóf: A kijevi Ohmatdyt Gyermekkórházban anya és gyermeke az óvóhelyen. Kijev, 2022. március 2.

A bemutatott fotók Mikhail Palinchak ukrán, valamint Hajdú D. András és Hölvényi Kristóf magyar fotográfusok felvételei, melyek 2022. február 24. és március 6. között készültek Ukrajnában.

© Mikhail Palinchak: A kijevi TV-torony környezete a bombázás után. Kijev, 2022. március 2.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2022. március 10-27-ig, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között.

fotókiállítás | ukrajna | fotó | háború | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Hollandia mostantól három évig megszállja Budapestet

Az Agymanók és a Toy Story készítőjével érkezik a Magyar Zene Házába a jövőfesztivál

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom