Close
Szíven ütő fotók mutatják be az ukrajnai háború pusztítását

Szíven ütő fotók mutatják be az ukrajnai háború pusztítását

Az Odesszai Fotónapok Fesztivál szervezői a nemzetközi fotográfiai szakmai közösség támogatását kérik, hogy a saját eszközeikkel álljanak ki Ukrajna mellett. Mutassák meg azokat a képsorokat kiállításokon, fesztiválokon, amelyek hitelesen számolnak be az orosz invázióról.

A Ferenczy Múzeumi Centrum és a PhotoLab kiállítótér elkötelezett a dokumentarista fotográfia iránt, és hisz abban, hogy a fotó a valóság megmutatásának egyik erőteljes eszköze. A szabadság gesztusai című kiállítás a békére és szabadságra való törekvést, valamint az emberi méltóság fontosságát mutatja be humanista fotográfiák által.

© Hajdú D. András: Lemberg, vasútállomás. Menekülő emberek ezrei próbálják elhagyni Ukrajnát. Lemberg, 2022. március 6.

Bácsi Róbert László képsorozatai mellett, most helyet kapnak a kiállítótérben az Ukrajnában zajló háború képei is.

Ezzel szeretnék kifejezni szolidaritásukat és támogatásukat az Ukrajnában élők felé, valamint elítélni az agresszió minden formáját.

© Hölvényi Kristóf: A kijevi Ohmatdyt Gyermekkórházban anya és gyermeke az óvóhelyen. Kijev, 2022. március 2.

A bemutatott fotók Mikhail Palinchak ukrán, valamint Hajdú D. András és Hölvényi Kristóf magyar fotográfusok felvételei, melyek 2022. február 24. és március 6. között készültek Ukrajnában.

© Mikhail Palinchak: A kijevi TV-torony környezete a bombázás után. Kijev, 2022. március 2.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2022. március 10-27-ig, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között.

fotó | háború | oroszország | fotókiállítás | ukrajna

FOLYTASD EZZEL

Egész decemberben megéri felnézni az éjszakai égre: ilyen nagy és ragyogó még tíz évig nem lesz a Mars

Elképesztően látványos csillaghullás várható a jövő héten

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram