Close
Néhány órás balatoni vitorlázás nélkül nem lehet teljes a nyár

Néhány órás balatoni vitorlázás nélkül nem lehet teljes a nyár

Egy magyar bajnok hajóskapitány irányította Bavaria 32-vel élvezhetjük ezen a nyáron a hűs balatoni menetszelet Balatonfüreden.  

Július 26–28. között rendezik Európa legrégebbi és leghosszabb távon futott tókerülő vitorlásversenyét, a Kékszalagot. A viadalt először 1934-ben írta ki a balatonfüredi Hungária Yacht Club, idén viszont már jubilál a jeles esemény: ötvenedik alkalommal indulnak a hajók a kikötőből. A tradíció kapcsán a budapesti Four Seasons Hotel új szolgáltatást indít Balatonfüreden.

Ahogy Buday Péter, a szálloda fő concierge-e elmondta, a vendégeik egyik kedvenc programja Budapesten a dunai hajózás, ahonnan egy teljesen új oldalát ismerhetik meg a fővárosnak – erre a Dunarámát, a száguldó vizitaxit szokták javasolni.

Ezen a nyáron limuzinpartnerükkel, a Royal Limousine-nal együttműködésben létrehozták saját programjukat Balatonfüreden egy új Bavaria 32 vitorláshajó főszereplésével.

A vendégek két különböző csomag közül választhatnak: egy háromórás hajózást kapitánnyal, amely magában foglalja a Balatonra le- és Budapestre feljutást, egy piknikkosarat gyümölcsökkel, és egy palack Kreinbacher habzóborral, illetve óránként is kibérelhetik a csodahajót.

Mericza Gergely kapitány szerint – aki egyébként tősgyökeres balatoni és magyar bajnok Bavaria 32 hajó osztályban – a Four Seasons vitorláshajó teljesen más perspektívában világítja meg Magyarországot a külföldiek számára, a helyieknek pedig szeretnének egy még különlegesebb hajózási élményt nyújtani.

Ehhez a concierge-csapat addicionális programként a csopaki Márga Bisztrót javasolja, mint az egyik legszebb kilátással rendelkező balatoni ebédhelyszínt.

A háromórás vitorlázás transzferrel együtt ezerhatszáz eurótól érhető el, a per óra hajózást pedig kétszáz euróért biztosítják – mindkét élmény a concierge-en keresztül foglalható a +36 1/268-5080-as telefonszámon, vagy a budapest.concierge@fourseasons.com e-mail címen.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Four Seasons Hotels and Resorts)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom