Close
Néhány órás balatoni vitorlázás nélkül nem lehet teljes a nyár

Néhány órás balatoni vitorlázás nélkül nem lehet teljes a nyár

Egy magyar bajnok hajóskapitány irányította Bavaria 32-vel élvezhetjük ezen a nyáron a hűs balatoni menetszelet Balatonfüreden.  

Július 26–28. között rendezik Európa legrégebbi és leghosszabb távon futott tókerülő vitorlásversenyét, a Kékszalagot. A viadalt először 1934-ben írta ki a balatonfüredi Hungária Yacht Club, idén viszont már jubilál a jeles esemény: ötvenedik alkalommal indulnak a hajók a kikötőből. A tradíció kapcsán a budapesti Four Seasons Hotel új szolgáltatást indít Balatonfüreden.

Ahogy Buday Péter, a szálloda fő concierge-e elmondta, a vendégeik egyik kedvenc programja Budapesten a dunai hajózás, ahonnan egy teljesen új oldalát ismerhetik meg a fővárosnak – erre a Dunarámát, a száguldó vizitaxit szokták javasolni.

Ezen a nyáron limuzinpartnerükkel, a Royal Limousine-nal együttműködésben létrehozták saját programjukat Balatonfüreden egy új Bavaria 32 vitorláshajó főszereplésével.

A vendégek két különböző csomag közül választhatnak: egy háromórás hajózást kapitánnyal, amely magában foglalja a Balatonra le- és Budapestre feljutást, egy piknikkosarat gyümölcsökkel, és egy palack Kreinbacher habzóborral, illetve óránként is kibérelhetik a csodahajót.

Mericza Gergely kapitány szerint – aki egyébként tősgyökeres balatoni és magyar bajnok Bavaria 32 hajó osztályban – a Four Seasons vitorláshajó teljesen más perspektívában világítja meg Magyarországot a külföldiek számára, a helyieknek pedig szeretnének egy még különlegesebb hajózási élményt nyújtani.

Ehhez a concierge-csapat addicionális programként a csopaki Márga Bisztrót javasolja, mint az egyik legszebb kilátással rendelkező balatoni ebédhelyszínt.

A háromórás vitorlázás transzferrel együtt ezerhatszáz eurótól érhető el, a per óra hajózást pedig kétszáz euróért biztosítják – mindkét élmény a concierge-en keresztül foglalható a +36 1/268-5080-as telefonszámon, vagy a budapest.concierge@fourseasons.com e-mail címen.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Four Seasons Hotels and Resorts)

Close