Close
Franciaországban nem lesznek többé rövid belföldi repülőjáratok

Franciaországban nem lesznek többé rövid belföldi repülőjáratok

Nem mindenki elégedett a döntéssel.

A szén–dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében a francia törvényhozók megszavazták a belföldi repülőjáratok megszüntetését azokon az útvonalakon,

amelyek két és fél óra alatt vonattal is elérhetők.

Az intézkedés egy szélesebb körű, klímaváltozáshoz köthető törvényjavaslat része, melynek célja, hogy a franciaországi szén–dioxid-kibocsátás 2030-ra negyven százalékkal csökkenjen az 1990-es szinthez képest. Aktivisták ugyanakkor csalódottan nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban, mert szerintük Emmanuel Macron köztársasági elnök enyhített a korábbi ígéretein.

A szavazást néhány nappal azután tartották, hogy az állam bejelentette, a járvány okozta válság enyhítése érdekében négymilliárd euróval járul hozzá az Air France tőkeemeléséhez, amivel több mint kétszeresére növeli a tulajdonrészét a légitársaságban.

Agnes Pannier-Runacher ipari miniszter visszautasította a  légiközlekedési-ágazatból érkező bizonyos kritikákat; úgy véli, egyáltalán nem ellentmondásos az, hogy az állam pénzzel segíti a válságból való kilábalást, miközben a károsanyag-kibocsátás csökkentésre törekszik.

Környezetvédők szerint viszont a törvénytervezet nem elég szigorú. Azt szeretnék, hogy az összes, négyórás vonatozással kiváltható belföldi járatot törölné a kormány.

Egy repülőút néha bizonyos járulékokkal járhat, hiszen jó néhány történésre nincs ráhatásunk, és adott esetben különféle események megzavarhatják az utazásunkat – ilyen például, ha valaki nem tartja be a kimondott és kimondatlan szabályokat.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images, Pixabay)

járat | tiltás | repülés | belföldi | air france

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram