Close
Ezúttal egy zöldtetős villával rukkolt elő a zene házának építésze

Ezúttal egy zöldtetős villával rukkolt elő a zene házának építésze

Fudzsimoto Szószuke legutóbb a Not A Hotel szállodalánc Isigaki szigetén található épületét tervezte meg, mely tíz ember befogadására lesz alkalmas, miközben szerves kapcsolatot ápol a földdel.

Az épület nemcsak a Magyar Zene Házára fog hasonlítani, hanem Fudzsimoto egy másik, friss alkotására, a Hidában található kulturális központra is, melyet ugyanígy a zöld tető és az építész védjegyévé vált, kör alakú kivágások jellemeznek, amelyek keretezik a kilátást a környező tájra, ugyanakkor kitakarják a közelben található épületeket.

A tető legmélyebb pontján egy kis tavacska válaszol a lekerekített formákra, és a szélein nyitott belső tér is így épül fel.

A nappaliból és az ebédlőből kilátás nyílik a tengerre.

A közösségi teret üvegfal kapcsolja a környezethez, és emellett helyet kap  még az épületben egy tizenkét méteres, feszített víztükrű medence és egy tűzrakóhely, valamint szauna és szabadtéri fürdő is lesz.

A gyönyörű japán tervezés igazi kincsesbánya, amelynek például ezt a háromszög alakú otthont is köszönhetjük. Az országot ugyanakkor egy aktuális kérdés is foglalkoztatja, mégpedig az, hogy miért nincsenek turisták.

(Forrás és képek: Dezeen)

Isigaki | japán | terv | Fudzsimoto Szószuke | hotel

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram