Ezúttal egy zöldtetős villával rukkolt elő a zene házának építésze

Fudzsimoto Szószuke legutóbb a Not A Hotel szállodalánc Isigaki szigetén található épületét tervezte meg, mely tíz ember befogadására lesz alkalmas, miközben szerves kapcsolatot ápol a földdel.

Az épület nemcsak a Magyar Zene Házára fog hasonlítani, hanem Fudzsimoto egy másik, friss alkotására, a Hidában található kulturális központra is, melyet ugyanígy a zöld tető és az építész védjegyévé vált, kör alakú kivágások jellemeznek, amelyek keretezik a kilátást a környező tájra, ugyanakkor kitakarják a közelben található épületeket.

A tető legmélyebb pontján egy kis tavacska válaszol a lekerekített formákra, és a szélein nyitott belső tér is így épül fel.

A nappaliból és az ebédlőből kilátás nyílik a tengerre.

A közösségi teret üvegfal kapcsolja a környezethez, és emellett helyet kap  még az épületben egy tizenkét méteres, feszített víztükrű medence és egy tűzrakóhely, valamint szauna és szabadtéri fürdő is lesz.

A gyönyörű japán tervezés igazi kincsesbánya, amelynek például ezt a háromszög alakú otthont is köszönhetjük. Az országot ugyanakkor egy aktuális kérdés is foglalkoztatja, mégpedig az, hogy miért nincsenek turisták.

(Forrás és képek: Dezeen)

Isigaki | hotel | Not A Hotel | Fudzsimoto Szószuke | japán

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom