Olyan brutálisan meg fognak drágulni nyárra a fürdők, hogy a magyarok már nem nagyon engedhetik meg maguknak

Megemelkedtek a víz- és csatornadíjak, ez pedig valószínűleg a belépőkre is le fog csorogni, méghozzá nagyon keményen. 

A január elsejétől megemelt víz- és csatornadíjak akár több tízmilliós pluszköltséget is jelenthetnek a fürdőknek – írja az rtl.hu-ra hivatkozva a HVG,

amely szerint emiatt akár 10-15 százalékkal is drágulhatnak a jegyek.

A Magyar Fürdőszövetség elmondása szerint a legtöbb fürdő saját kúttal rendelkezik, viszont  a zuhanyzók, vécék és éttermi szolgáltatások, valamint a medencék tisztításakor is a közműhálózatot használják.

A riport szerint a fürdők brutális drágulással néznek szembe:

vannak olyan helyek, ahol a víz díja két és félszeresére, a csatornadíj pedig háromszorosára emelkedett és egyéb alapdíjak is nőttek.

Azt még nem lehet tudni, hogy biztosan nőnek-e a belépők, és a Fürdőszövetség saját elmondása alapján nagyon reménykedik benne, hogy a forgalmon ez majd nem fog meglátszódni, ha pedig mégis, akkor vélhetően lemondanak majd bizonyos szolgáltatásokról a fürdők.

(Fotók: Getty, forrás: HVG)

fürdő | strand | infláció | belépő | drágulás

FOLYTASD EZZEL

A sztratoszférából ugrottak ki az oroszok, elképesztő, hogy hol értek földet

Nem járnak a vonatok az ország egyik legnépszerűbb vonalán, erre számíthat az, aki hétvégén kirándulni menne a térségbe

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom