Egy fűszeres lencsesaláta akkor a legjobb, ha csicseriborsó és Halloumi is kerül bele.
Alacsony kalóriatartalma mellett viszonylag gyorsan, negyven perc alatt elkészíthető ez a fűszeres lencsesaláta, amelyet érdemes csicseriborsóval és grillezett Halloumival dúsítani, hogy igazán tartalmas és tápláló főételt kapjunk.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 lilahagyma felaprítva
- 20 dekagramm paradicsom feldarabolva
- 2 teáskanál Harissa fűszerkeverék
- 25 dekagramm lencse
- ½ citrom leve
- 1 tömb Halloumi ½ centiméter vastag szeletekre vágva
- 40 dekagramm konzerv csicseriborsó lecsepegtetve és leöblítve
- egy kis csokor petrezselyem durvára vágva
Dresszinghez:
- 1 evőkanál tahini
- 3 evőkanál natúr joghurt
- 2-3 teáskanál Harissa fűszerkeverék
- 1 teáskanál méz1
- ½ citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma zúzva
Elkészítése:
- Főzzük meg a lencsét, csepegtessük le!
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük meg a hagymát! Adjuk hozzá a paradicsomot, és hagyjuk, hogy levet engedjen! Fűszerezzük Harissa keverékkel, tegyük hozzá a lencsét, a citromlevet! Főzzük össze két-három percig, majd húzzuk le tűzről, és hagyjuk kihűlni!
- Készítsük el a dresszinget! Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy megfelelő állaga legyen!
- A Halloumi szeleteket egyenként, száraz, tapadásmentes serpenyőben, vagy elektromos grillen süssük aranybarnára!
- Keverjük a csicseriborsót és az aprított petrezselyem felét a lencséhez!
- Tálaláskor a tányér aljára tegyük a salátát, rá az öntetet, majd a grillezett sajtszeleteket, végül pedig szórjuk rá a maradék petrezselymet!
Ez is érdekelhet:
vegetáriánus | recept | sajt | csicseriborsó | vega
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!