Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Amikor a modern technológia összekacsint egy klasszikus szakmával, arra mindig felkapjuk a fejünket, hiszen egy ilyen kollaboráció rendre izgalmas dolgot eredményez. A negyedszázados jubileumát ünneplő Gangel Férfiszabóság pont ezt teszi, sőt egyenesen a ruhakészítés jövőjét formálja.

Azt mondják, aki öltönyt visel, egyben üzenetet küld: tudja, hogy mit akar és azt hogyan érje el. Egy elegáns öltöny önbizalmat, stílust és némi humorérzéket ad a viselőjének, egyben olyan életérzést közvetít, amiben remekül kijön egymással a klasszikus elegancia és a modern megjelenés.

És ha már élet: bespoke ruházatot, vagyis méretre készített, egyedi varrású terméket viselni sajátos életformát jelent.

Egy testre szabott öltöny tökéletesen idomul viselője testalkatához, úgy illeszkedik minden egyes részéhez, ahogyan egyetlen más ruházat sem.

Ebben alkot nagyot a 25 éve működő Gangel Férfiszabóság.

Pécsről induló 007-es

„Az volt a vágyam, hogy olyan kifogástalan, testhez igazodó, szép esésű öltönyt készítsek, mint amilyeneket csak James Bond viselt” – mondja Gangel Benjámin alapító, aki hosszú évekkel ezelőtt az Osztrák-Magyar Monarchia idején alkotó mesterek szakmai hagyatékát vitte tovább. Hogy ez milyen jól ment, arról előbb Pécsett, majd a fővárosban megnyitott üzletei adnak visszaigazolást. Néhány napja már a város dübörgésétől távol lévő, idilli budai környezetben megnyitott exkluzív szalonjába nyitnak be hozzá az ügyfelek, akik…

„…a harmóniát, az eleganciát és a kényelmet keresik, illetve olyan ruházatra vágynak, ami hosszú távon viselhető” – fejezi be az ismertetést a kihalófélben lévő szakmát űző mester. Kiderül az is, hogy örök életre érvényes garanciát vállal a ruhákra és vélhetően a Gangel az egyetlen szabóság Magyarországon, amely ki is tisztítja az általa készített darabokat. „Szeretem viszontlátni a ruhákat, követni a sorsukat. Nálunk jól járhat az ügyfél, mert elég évente egy-két öltönyt vagy sportzakót elkészíttetnie, ami aztán kibővíthető nadrágokkal meg ingekkel, és mivel ezek nem mennek tönkre, könnyedén föl lehet építeni a ruhatárat. Utána már csak jól kell kombinálni a dolgokat” – tanácsolja Gangel Benjámin.

„Minden nap egy kicsivel jobbat”

Sose lehet igazán tökéletest alkotni, de azt mondja, az alkotási vágy kisgyerekkora óta megvan benne. Szerette volna egy klasszikus szakmában kiélni mindezt, így került közelebbi viszonyba a szabásmintákkal és a szabóollókkal.

„Mindig lehet újat tanulni, nem elég követni a tradíciókat. Bejönnek az új technikák, amiket átültetünk a munkafolyamatba. Évről-évre finomodnak például az anyagok. Az utóbbi évtizedekben a lenge, könnyed szövetek dominálnak, ezekkel viszont egyre nehezebb dolgozni. Sokkal inkább megkívánják az új technológiákat és hát ugye nem minden esetben lehet hozzányúlni a tradícióhoz. Szép és izgalmas, egyúttal kihívást jelentő dolgok ezek.”

A Gangel-stílus

Természetesen létezik: figyel a divatra, nem ragad le a múltban, de egyénre szabott.

„Nem gondolnám azt, hogy csak a divatot kell követni. Nem is lehet egyébként. Mindenkinek rá kell éreznie, milyen a fizimiskája, hová veszi fel a ruhát, melyik ranglistára szeretne föllépni, milyen pozíciót foglal el, milyen környezetben mozog. Ezekhez adoptáljuk a ruhát. Ha ezt megtaláljuk, illetve ráérzek az egyéniségére, majd együtt sikerül egy jó kombót összehozni, akkor nyert ügyünk van” – vallja Gangel Benjámin.

A jövő a Torockó utcában rajzolódik

A bespoke szabóságok közül elsőként a Gangel teszi lehetővé ügyfelei számára, hogy a szövet (hatezer féle van!) és a fazon kiválasztása után az erre a célra kifejlesztett technológia segítségével egy testalkatukra illesztett 3D-s virtuális képet kapjanak a készülő ruházatról, megkönnyítve ezzel a döntéshozatal és a rendelés folyamatát.

Ez pedig hatalmas fejlődést jelent a szabóság évtizedekkel ezelőtti harminchat négyzetméteres műhelyéhez képest.

Az innovatív technológiának köszönhetően virtuálisan láthatja a megrendelő, hogyan áll rajta a gondosan kiválasztott, méretre szabott ruha, legyen az öltöny, nadrág, ing, kabát vagy zakó.

Maga a program a méretek (csípő, derék, karvastagság stb.) megadása alapján készít egy avatart, amire rá lehet szerkeszteni a megálmodott ruhát, aztán egy gombnyomással máris ráigazítható a testre, és előnézetben megtekinthető, hogyan áll majd a viselőjén. Sok mindent leszimulálható, például a kigombolt zakó is.

 

Talán mondani sem kell, a próbát nem iktatja ki a rendszer, ez a klasszikus folyamat a Gangel-féle személyre szabott modern ruhakészítés alappillére marad. Egy jól megválasztott, színében, anyagában és szabásában egyaránt elsőrangú öltöny pedig már az első pillanatban pozitív benyomást kelt, ami sokszor döntő lehet az életben. És aki öltönyt visel, az a világot is egy kicsit jobb helynek látja.

 

bespoke | 3D | ruházat | szabott | gangel benjámin

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom