Close
Akár labdázásért vagy éneklésért is súlyos bírságot lehet kapni az egyik legszebb helyen Olaszországban

Akár labdázásért vagy éneklésért is súlyos bírságot lehet kapni az egyik legszebb helyen Olaszországban

A jelentések szerint már több tucatnyi büntetést osztottak ki.

A turisztikai kedvencnek számító Garda-tó hatóságai igen komoly bírságot szabnak ki a nem megfelelő viselkedést mutató turistákkal szemben.

Olaszország egyik legszebb tava évente rengeteg látogatót fogad, de a  rendszeresen előforduló nemkívánatos viselkedések miatt már táblákkal hívják fel a figyelmet a szabályok betartására.

Ezek értelmében minden olyan játék tilos, amely „futással, tárgyak dobálásával, dolgok vagy emberek lökdösésével vagy rángatásával jár”, aki pedig nem tartja be a szabályokat, száz eurótól (38 ezer forint) hatszáz euróig (228 ezer forint) terjedő büntetéssel számolhat. További tiltott tevékenységek közé tartozik a meztelen fürdőzés, a vadkempingezés és a grillezés – írja a Forbes. Malcesine és Peschiera del Garda városok között tilos a túlzott bulizás; a bírságok összege ötven euró (19 ezer forint) és ötszáz (190 ezer forint) között lehet, de egyes helyeken biciklizni, dohányozni, énekelni és kiabálni sem szabad.

Ezen a szakaszon a parton szigorú öltözködési szabályok vannak érvényben; a férfiak nem sétálhatnak ing nélkül, a nőknek pedig a fürdőruhánál többet kell viselniük.

Más városok is vezettek be egyéb jellegű intézkedéseket. Sirmionéban például csak a helyi lakosok használhatják az autókat és a kerékpárokat a városközpontban, míg Limone városában a turisták akár ötszáz eurós  bírságra is számíthatnak, ha az ablakok elé vagy az erkélyekre és teraszokra akasztják ki a szennyest.

A Herald beszámolója szerint a rendőrség gyorsan intézkedik, a múlt hétvégén több mint száz bírságot szabtak ki „fiatalokkal” szemben”. Filippo Paoli helyi rendőrparancsnok elmondta: – A Garda-tó strandjainak olyannak kell lenniük, ahol minden lakos és turista élvezheti a természet szépségét, valamint pihenhet és kikapcsolódhat.

Az intézkedések célja a túlturistásodás hatásainak kezelése. Trentino Alto Adige turisztikai régiója még májusban jelentett be új szabályokat, amelyek korlátozzák a vendégéjszakák számát. Arnold Schuler idegenforgalmi miniszter a CNN-nek elmondta, hogy a régió „elérte a határát” annak, hogy hány látogatót tud kezelni.

Az észak-olaszországi Comói-tó minden tekintetben lenyűgöző, nem csoda, hogy a fotósoktól kezdve a hírességeken át sokunk vágyott itáliai célpontja.

Nem szabad azonban „végállomásként” tekinteni rá egy olasz road trip alkalmával, merthogy a talján tóvárosok között akad még konkurenciája.

A Garda-tó.

A mesés környezetben fekvő tavat Rosie Londoner utazó influenszer egyenesen „földi mennyországnak” nevezte – és a jelek szerint igaza is van. Bár a videójában egy békés utópia vízióit kínálja, a Garda-tó évente huszonkét millió látogatót fogad.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

szabályok | éneklés | olaszország | dohányzás | Garda-tó

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram