Tökéletes hétköznapi vacsora lehet ez a garnélás spagetti, hiszen könnyen elkészíthető, elképesztően finom, laktató, és mindösszesen harminc perc alatt tálalható is.
Hozzávalók:
- 40 dkg szélesmetélt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma összezúzva
- 12 dkg aszalt paradicsom apróra vágva
- 20 dkg paradicsom felkockázva
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 csészényi zöldségleves alaplé
- 1 csomag bébispenót
- 45-50 dkg garnéla
- citrom
Elkészítés:
- Enyhén sós vízben a szokásos módon főzzük al dentére a tésztát! Ha elkészült, szűrjük le, öblítsük le és tegyük félre!
- Hevítsünk egy serpenyőben egy kevés olívaolajat, dobjuk rá az összezúzott fokhagymát, és kissé pirítsuk meg! Amikor már illatozik a fokhagyma, adjuk hozzá az aszalt paradicsomot, a felkockázatott paradicsomot és az alaplevet! Alacsony hőfokon nagyjából 5 percig főzzük!
- Tegyük a serpenyőbe a spenótot és a garnélát is! Csurgassunk rá egy kevés citromlevet! A bébispenót három perc alatt összefonnyad, ennyi idő alatt a garnéla is megfő.
- Keverjük össze a tésztát és a szószt, pár percig főzzük össze, hogy az ízek még jobban összeérjenek! Forrón tálaljuk!
Ez is érdekelhet:
(Fotó: Getty Images)
tagliatelle | főétel | recept | szélesmetélt | tenger gyümölcsei | vacsora
Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!