Ezzel a rekordgyorsan elkészülő étellel rövidítsd le a konyhában töltött időt!

Tökéletes hétköznapi vacsora lehet ez a garnélás spagetti, hiszen könnyen elkészíthető, elképesztően finom, laktató, és mindösszesen harminc perc alatt tálalható is.

Hozzávalók:

  • 40 dkg szélesmetélt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 12 dkg aszalt paradicsom apróra vágva
  • 20 dkg paradicsom felkockázva
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 csészényi zöldségleves alaplé
  • 1 csomag bébispenót
  • 45-50 dkg garnéla
  • citrom

Elkészítés:

  1. Enyhén sós vízben a szokásos módon főzzük al dentére a tésztát! Ha elkészült, szűrjük le, öblítsük le és tegyük félre!
  2. Hevítsünk egy serpenyőben egy kevés olívaolajat, dobjuk rá az összezúzott fokhagymát, és kissé pirítsuk meg! Amikor már illatozik a fokhagyma, adjuk hozzá az aszalt paradicsomot, a felkockázatott paradicsomot és az alaplevet! Alacsony hőfokon nagyjából 5 percig főzzük!
  3. Tegyük a serpenyőbe a spenótot és a garnélát is! Csurgassunk rá egy kevés citromlevet! A bébispenót három perc alatt összefonnyad, ennyi idő alatt a garnéla is megfő.
  4. Keverjük össze a tésztát és a szószt, pár percig főzzük össze, hogy az ízek még jobban összeérjenek! Forrón tálaljuk!
Ez is érdekelhet:
Krémesen lágy gombás pennével dobd fel a napod!

Egy fárasztó munkanap után is könnyedén elkészíthető.  

(Fotó: Getty Images)

szélesmetélt | garnéla | recept | vacsora | gyors étel | tenger gyümölcsei

FOLYTASD EZZEL

Ezekkel az elektromos bringákkal stílusosan tekerhetsz hegyen-völgyön-városon át

Így készülnek a prémium bútorok Magyarország legnagyobb gyártójánál

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom