Close
Koncerttel ünnepelték meg a gazdaság és az oktatási rendszer újraindítását Izraelben

Koncerttel ünnepelték meg a gazdaság és az oktatási rendszer újraindítását Izraelben

Izraelben megkezdődött a nyitás utolsó, harmadik szakasza, amelyben újraindult a vendéglátó- és szórakoztatóipar, valamint az oktatási rendszer a járványügyi előírások betartásának kötelezettségével, így szinte teljesen visszatért a normális kerékvágásba az élet.

Enyhítették a gyülekezési tilalmat is, ezentúl zárt helyen tíz helyett húszan, a szabadban pedig húsz helyett ötvenen lehetnek együtt. A nyitást egy év után először könnyűzenei koncertekkel ünnepelték meg a tel-avivi Bloomfeld sportcsarnokban, ahol péntek délután és szombat este két népszerű énekes,

Ivri Lider és Salom Hanoch koncertjét ötszáz fős közönség hallgathatta.

A jegyek szerdán negyed órával a koncertek meghirdetése után elfogytak. A résztvevők maszkban, egymástól távol ültek, mindegyikük vagy már kapott koronavírus elleni védőoltást, vagy felgyógyult a koronavírus okozta betegségből.

 Jeruzsálem

Visszatérhettek az iskolapadokba a tizenkét–tizenhat évesek és a felsőoktatás hallgatói, de továbbra is maszkot kell hordaniuk, és kis csoportokban tanulnak. Emellett kinyithattak a vendéglők és a kávéházak is. A vendéglátóhelyeken zárt térben csak a zöld igazolvánnyal rendelkezők, azaz a második oltást már legalább egy hete megkapók, illetve az igazoltan felgyógyultak ülhetnek, a többiek csak a kerthelyiségekben foglalhatnak helyet.

Eközben Temesvár vesztegzár alá került:

iskola | jeruzsálem | koncert | járvány | izrael

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram