Close
Heroikus küzdelemmel védik a tűzoltók a bolygó legöregebb fáit

Heroikus küzdelemmel védik a tűzoltók a bolygó legöregebb fáit

Ahogyan arról a napokban a Roadster is beszámolt, erdőtüzek pusztítanak az Egyesült Államokban, a lángok pedig azóta elérték a kaliforniai óriás mamutfenyő-erdőt is.

A Sequoia Nemzeti Park szolgálata közölte, hogy a liget bejáratánál lévő “négy gárdista” néven ismert óriás mamutfenyő-csoport elpusztult a tűzben, az azóta tapasztalt kedvezőbb időjárási körülmények azonban lehetővé tették, hogy megakadályozzák a lángok további behatolását a területre.

A parkot már a múlt héten kiürítették, mostanra pedig a fákat alumínium tűzálló anyagba burkolták.

A park legnagyobb látványossága, amelyet minden erővel meg kívánnak védeni, a 2500 évesre becsült General Shermen mamutfenyő.

A tudósok az egyre hevesebb erdőtüzeket a klímaváltozás számlájára írják, a lángok pedig komolyan veszélyeztetik az ősi fákat. A tűzvészek elleni küzdelmet a soha nem látott mértékű aszály is nehezíti, várhatóan pedig a helyzet a közeljövőben tovább fog romlani. Azt jósolják, hogy az ehhez hasonló erdőtüzek egyre gyakrabban csapnak majd le, és egyre pusztítóbbak is lesznek – emlékezetes, hogy tavaly a Napa-völgyben okoztak hihetetlen károkat. Akkor mintegy másfél millió hektáros területen, egyszerre több mint nyolcezer helyen égnek a bozóttüzek.

(Forrás: Euronews, fotó: Sequoia and Kings Canyon National Parks)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen változatos programokkal vár idén is az osztrák tél
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom