Close
Meglepő helyről érkezik ez a fantasztikus sportkupé

Meglepő helyről érkezik ez a fantasztikus sportkupé

Még csak nemrég hozta létre a saját luxusmárkáját a Hyundai, máris óriási léptekkel halad előre, ami után hamarosan felírhatjuk a Genesis nevét a Lexus és az Infiniti mellé.

Ha voltak is fenntartásaid a koreai autómárkákkal kapcsolatban, a most következő modelleket látva mind szertefoszlik majd. Régóta tudjuk, hogy a Hyundai és a Kia megbízható autókat gyárt jó áron, és újabban egyre inkább be kell látnunk, hogy igazi szépséget is képesek alkotni.

A Genesis eleinte csak egy modell volt a Hyundai kínálatán belül, a limuzinon kívül sportkupét is árultak ezen a néven, majd 2015-ben önálló luxusmárkává szervezték ki, és két évvel később megérkezett a Genesis első saját modellje. A fejlesztés három kontinensen folyik, Dél-Korea mellett a németországi Rüsselsheimben és az amerikai Irvine-ban is, hogy minél jobban megfeleljenek a vásárlók igényeinek.

A munkához pedig a legjobb szakembereket szerződtették le,

így az Audi, Bentley és Lamborghini korábbi dizájnere, Luc Donckerwolke mellett a Genesis sikerén dolgozik Peter Schreyer formatervező és Albert Biermann, a BMW korábbi főmérnöke is.

A pajzs alakú hűtőmaszk és az osztott fényszóró a legújabb Genesisek jellegzetessége
Az előtérben a középkategóriás G70, mellette a felsőkategóriás G80 és G90, a sor végén a hatalmas SUV, a GV80

Európában még nem vezették be, de a hazáján kívül az Egyesült Államokban már sikeresnek mondható, 2020-ban a neves J.D. Power felmérése szerint

a legmegbízhatóbb autómárkának tartják az amerikai vásárlók.

A tengerentúlon egyébként is könnyebben ráharapnak az új márkákra, ahogyan a Lexus, az Infiniti és az Acura példája is mutatja. A kínálatában többféle luxuslimuzint és szabadidő-terepjárót találunk, ígéretes dizájnnal, igényes berendezéssel és modern technikával. A Genesis jövőjét felvillantó tanulmányautók pedig egyenesen lenyűgözők.

2016-ban jelent meg a New York névre keresztelt koncepció, egy formás szedán, amelyet elektromos hajtással váltanának valóra, legalább ötszáz kilométeres hatótávval.

A következő évben leleplezett Essentia a legapróbb részletéig gyönyörű sportautó lett.

A karcsú formájú karosszériáján kívül az utastere is figyelemreméltó, amelyet felfelé nyíló ajtókon keresztül lehet megközelíteni.

A Genesis prototípusa tisztán elektromos hajtású, és mivel az akkumulátort az ülések közti alagútban helyezték el, ezért alacsonyabbra építhették az üléseket és a tetőt is a 2+2 üléses túrakocsiban. A szélesvásznú képernyős műszerfalon át a legkisebb kapcsolójáig

elképesztően vonzó a részletekben gazdag belső tér.

A koreai luxusmárka újdonsága az Essentia koncepcióját viszi tovább, de kevésbé futurisztikus formában.

Az egyszerűen csak Genesis X névre keresztelt tanulmány egy elegáns kétajtós túrakocsi,

amelyre a márka jellegzetes, pajzs alakú hűtőmaszkja került, és a dupla fénycsíkból álló fényszórója és hátsó lámpája is kimondottan látványos.

A fekete és barna bőrrel borított belső terét a vezető köré szabták,

méretes kijelző került a kormánykerék mögé. A Genesis X elektromos hajtású, de ennek részleteiről nem árultak el semmit, sokat sejtet azonban a tanulmányautó karosszériája, hiszen hamarosan akár egy ehhez nagyon hasonló sportkupéval bővülhet a koreai márka kínálata.

Elektromos jövő

Nem ez az első meglepő húzás a Hyundaitól, hiszen az idén leleplezett, eleve elektromos autónak tervezett Ioniq 5 dizájnja is rendkívül feltűnőre sikerült. A hagyományos kompakt autóknál nagyobb és tágasabb újdonság ráadásul tele van praktikus megoldásokkal, és a hatótávja is meglepő.

FOLYTASD EZZEL
Mark Webbernek ez a kedvenc autós útvonala Ausztráliában
90 éve aratott legendás győzelmet a Mercedes-Benz
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom