Ez a glutén- és tejmentes banánkenyér garantáltan feldobja a reggelt

Kellemes banáníz, gazdag fűszerezettség, puha textúra, glutén- és tejmentes alapanyagok – ilyen a tökéletes banánkenyér, ami a legjobb barátunk lehet ráérős reggeli kávézás során.

Hozzávalók:

  • 2 nagyon érett banán pürésítve
  • ½ csésze cukor
  • ⅓ csésze extra szűz olívaolaj
  • ¼ csésze mandulatej
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 ½ csésze gluténmentes süteményliszt
  • ½ csésze mandulaliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál fahéj
  • ¼ teáskanál őrölt szerecsendió

A díszítéshez:

  • ½ csésze durvára zúzott dió
  • 1 ½ evőkanál zabpehely

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel a sütőt 180 fokra! Béleljünk ki egy téglalap alakú kenyérsütő formát sütőpapírral!
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a pürésített banánt a cukorral, az olajjal, a mandulatejjel, a tojással és a vaníliával! Egy közepes tálban elegyítsük el a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót!
  3. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz, és keverjük homogén állagúra!
  4. Öntsük az előkészített sütőformába, szórjuk meg az apróra zúzott dióval és a zabpehellyel!
  5. Süssük nagyjából 40-45 percig, időként tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e!

Ez is érdekelhet:

Ezek a legjobb mentes cukrászdák az országban

Egyre több olyan cukrászda működik az országban, amely kifejezetten az ételallergiások kedvében jár.

(Fotók: Getty Images)

banánkenyér | kenyér | sütemény | banán | recept

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom