Kellemes banáníz, gazdag fűszerezettség, puha textúra, glutén- és tejmentes alapanyagok – ilyen a tökéletes banánkenyér, ami a legjobb barátunk lehet ráérős reggeli kávézás során.
Hozzávalók:
- 2 nagyon érett banán pürésítve
- ½ csésze cukor
- ⅓ csésze extra szűz olívaolaj
- ¼ csésze mandulatej
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 ½ csésze gluténmentes süteményliszt
- ½ csésze mandulaliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál fahéj
- ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
A díszítéshez:
- ½ csésze durvára zúzott dió
- 1 ½ evőkanál zabpehely
Elkészítés:
- Melegítsük fel a sütőt 180 fokra! Béleljünk ki egy téglalap alakú kenyérsütő formát sütőpapírral!
- Egy nagy tálban keverjük össze a pürésített banánt a cukorral, az olajjal, a mandulatejjel, a tojással és a vaníliával! Egy közepes tálban elegyítsük el a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót!
- Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz, és keverjük homogén állagúra!
- Öntsük az előkészített sütőformába, szórjuk meg az apróra zúzott dióval és a zabpehellyel!
- Süssük nagyjából 40-45 percig, időként tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
banánkenyér | kenyér | sütemény | banán | recept
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!