Close
Nem nagyon találtunk eddig jobb utazási oldalt a Google Touring Birdjénél

Nem nagyon találtunk eddig jobb utazási oldalt a Google Touring Birdjénél

Hívhatnánk online útikönyvnek, de ennél jóval vagányabb a Google új utazási oldala. A Touring Bird helyiek és profi bloggerek tippjeire épülő adatbázisa minden fontos dolgot összegyűjt a legnépszerűbb úti célokról – és szerencsére nem csak a közhelylistára pályázó helyekről.

Valószínűleg kevesebben vannak olyanok, akik felkészületlenül indulnak el egy külföldi nyaralásra vagy hosszú hétvégére, a legtöbben szeretünk előre összeállított programcsomaggal nekivágni a nagy utazásnak. Ha viszont nincs időnk/kedvünk/energiánk egyenként felkeresni a tippeket adó weboldalakat, aztán egy Word-dokumentumba bemásolni a lényegi részeket, majd kinyomtatni mind a nyolc lapot, és végül mappába rendezgetni őket, akkor a Google Touring Bird-jét nekünk találták ki.

A mobilon is használható, de inkább böngészőre tervezett Touring Bird legjobb tulajdonsága, hogy helyi lakosok és utazós bloggerek által összegyűjtött, kevésbé ismert látnivalókat is ajánl a városba érkezőnek.

Ha például Londonba tervezünk egy tripet, és szeretnénk a szokásos Tower–Hyde Park–Big Ben–Buckingham Palota négyes helyett vagy után alternatív célpontokat találni, máris jól jártunk. Az angol fővárosban a kötelezőkön túl olyan izgalmas és nehezebben felkutatható helyekre küld el, mint például James Bond kitalálójának kedvenc kocsmája, vagy Robin Gunningham, ismertebb nevén Banksy, a hírhedt graffitiművész pályafutásának kezdete, ahol először pingálta tele a falakat.

Természetesen a nagyobb nevezetességeket is megtaláljuk nyitvatartási időkkel, belépőjegyárakkal, és olyan tippeket is kapunk az oldalon, hogy milyen helyi specialitást kóstoljunk meg, vagy melyik látnivalót mikor érdemes felkeresnünk, hogy elkerüljük a sorban állást. Megtervezhetünk minden részletre kiterjedő komplett túrákat, megadhatjuk, hogy bizonyos időre mekkora költségből gazdálkodjon az oldal, és még az esetleges lemondásokban is segít.

Külön rákereshetünk az ingyenes programokra, a vezetett városnéző túrákra, de hogy mennyire a mai kor turistájának készült oldalról van szó, azt leginkább az a szűrő adja vissza, amely a legjobb szelfizős helyekre tereli az adott városban a látogatót – merthogy ilyenje is van.

Ha meg lehet fogalmazni némi kritikát, akkor az adatbázisban szereplő városok csekély száma miatt tennénk ezt.

Jelen állás szerint húsz nagyváros, egészen pontosan Amszterdam, Barcelona, Berlin, Boston, Chicago, Las Vegas, London, Los Angeles, Madrid, Miami, Új-Delhi, New York, Orlando, Párizs, Prága, Róma, San Diego, San Francisco, Toronto és Washington látnivalói között böngészhetünk, kizárólag angol nyelven.

Kiváló és információkban gazdag oldal a Touring Bird, amely a tervek szerint hamarosan újabb városokkal bővül, ha pedig egyszer applikáció formájában is elérhető lesz, elsők között fogjuk letölteni!

(Fotók: Unsplash)

oldal | böngésző | google | utazás | tipp

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram