Szeretnél ingyen bejutni a Gourmet Fesztiválra? Mutatjuk, hogyan lehetséges

Minden évben az egyik legjobban várt gasztroeseménynek számít az "ország kóstolója", ahová a szervezőkkel összefogva kitaláltunk egy szerintünk remek ajánlatot. Egy olyan opciót, amivel ajándék belépőhöz lehet jutni az idén a női energiák köré összpontosuló fesztiválra. És hogy mit kell ehhez tenni? Az alábbiakból kiderül.

„Három nap alatt bemutatjuk Magyarország gasztronómiai felhozatalát” – fejtette ki Nemes Richárd főszervező a Gourmet Fesztivál alapreceptjét, hozzátéve, hogy „ezt mindig megspékeljük valamivel”.  Idén a női energiák lesz a kiemelt téma, amiről már a Roadsteren is beszámoltunk bővebben. Richárd szavaival a téma már egy ideje nagyon érett, és most végképp eljött az idő belevágni.

Megspékeljük a fesztivált mi is a Roadsternél: a magazin készítése során mindig kiemelt figyelmet szenteltünk a gasztronómiának, a hedonizmusnak, a lassú és minőségi életnek, így magától értetődően rezonál a lelkünk erre a fesztiválra is. Olyannyira, hogy most egy különleges ajánlattal állunk elő: ha most előfizetsz az évente négyszer megjelenő print magazinunkra, akkor nemcsak kedvezőbb áron, 14 990 forintért jutsz hozzá a négy lapszámhoz, de kapsz mellé két belépőt is a legrangosabb hazai gasztronómiai rendezvényre.

Ormós Gabriella – aki a kommunikációs szakmát adta fel, hogy a kovász bűvöletében éljen, és most finom és egészséges kenyereket süt, és erre tanít másokat is – szerint a női energiák téma

„nem arról szól, hogy férfiak és nők azon versenyeznek, hogy ki csinálja a steaket.”

Ellenben „a nők mindig is jelen voltak a gasztro területén, elég az anyaságra, a táplálásra gondolni, de hagyományosan női feladat volt a kenyérsütés, a tűz őrzése. Aztán ahogy iparosodott a szakma, úgy vették át a pozíciókat a férfiak, de ez a folyamat most kezd kicsit kiegyenlítődni. Számos gasztronómiai workshop alakult az elmúlt tíz évben, és ezek jelentős része nőkhöz kötődik.”

Fekete Zsóka és Gabriella a legegyszerűbb hozzávalókból varázsolt finomságokat

 

Gabriella mondott még egy fontosat, amivel utalt a fesztivál idei újdonságaira is. „Ami most történik, a minőségi alapanyagok, a szezonális ételek előtérbe helyezése leginkább azt mutatja, hogy vissza kell térnünk a gyökereikhez, az egyszerűbb, kezelhetőbb konyhához” – fejtegette a kovásznagykövet.

És valóban: az idei Gourmet-n a fine dining mellett erősebben jelennek meg más műfajok, ahogy az egyik szervező fogalmazott: „kicsit bisztrósodik a fesztivál”, ami nem is feltétlenül baj.

Megjelennek majd tradicionális éttermek, mint a Kádár; eljönnek a legfontosabb vidéki éttermek is, köztük újak, mint az őriszentpéteri Pajta vagy épp a Next Bisztró Debrecenből; pékségek is lesznek, amire jó ideje nem volt példa; és lesz gasztroakadémia, ahol a fagyikészítéstől a kekszsütésig számos dolgot ki lehet majd próbálni.

Ennek a szellemében minden kiállítónak lesz legalább egy, legfeljebb 2500 forintba kerülő étele, a pénztárcabarát étel.

A Gourmet Fesztivál több mint száz kiállítóval – köztük mintegy ötven étteremmel és cukrászdával –, a legjobb pincészetekkel és gyereknapi meglepetésekkel várja a közönséget május 24. és 26. között a Millenárison. A jegyekről ezen a linken találsz további információkat, ugyanakkor ne feledd: a Gourmet Fesztiválra a Roadsterrel is eljuthatsz.

Ötvös Zsuzsa rebarbarából és kecskesajthabból készített könnyed nyári finomságot
Az idei nagykövetek

A Gourmet Fesztivál idei nagykövetei: Ormós Gabriella, a Kovászlabor blog és a Jenői pékség alapítója, Fekete Zsóka, a Fekete Zsóka mangalicafarm tulajdonosa és Ötvös Zsuzsa gasztroblogger, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje.

Ormós Gabriella a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készít rántott húst, míg Ötvös Zsuzsanna témája a vegán cukrászat és a fine dining kapcsolata lesz, de a „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is - közölték a szervezők.

(Forrás, fotók: Gourmet Fesztivál, Roadster)

budapest | fesztivál | gourmet | roadster | belépő

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom