Minden évben az egyik legjobban várt gasztroeseménynek számít az "ország kóstolója", ahová a szervezőkkel összefogva kitaláltunk egy szerintünk remek ajánlatot. Egy olyan opciót, amivel ajándék belépőhöz lehet jutni az idén a női energiák köré összpontosuló fesztiválra. És hogy mit kell ehhez tenni? Az alábbiakból kiderül.
„Három nap alatt bemutatjuk Magyarország gasztronómiai felhozatalát” – fejtette ki Nemes Richárd főszervező a Gourmet Fesztivál alapreceptjét, hozzátéve, hogy „ezt mindig megspékeljük valamivel”. Idén a női energiák lesz a kiemelt téma, amiről már a Roadsteren is beszámoltunk bővebben. Richárd szavaival a téma már egy ideje nagyon érett, és most végképp eljött az idő belevágni.
Megspékeljük a fesztivált mi is a Roadsternél: a magazin készítése során mindig kiemelt figyelmet szenteltünk a gasztronómiának, a hedonizmusnak, a lassú és minőségi életnek, így magától értetődően rezonál a lelkünk erre a fesztiválra is. Olyannyira, hogy most egy különleges ajánlattal állunk elő: ha most előfizetsz az évente négyszer megjelenő print magazinunkra, akkor nemcsak kedvezőbb áron, 14 990 forintért jutsz hozzá a négy lapszámhoz, de kapsz mellé két belépőt is a legrangosabb hazai gasztronómiai rendezvényre.
Ormós Gabriella – aki a kommunikációs szakmát adta fel, hogy a kovász bűvöletében éljen, és most finom és egészséges kenyereket süt, és erre tanít másokat is – szerint a női energiák téma
„nem arról szól, hogy férfiak és nők azon versenyeznek, hogy ki csinálja a steaket.”
Ellenben „a nők mindig is jelen voltak a gasztro területén, elég az anyaságra, a táplálásra gondolni, de hagyományosan női feladat volt a kenyérsütés, a tűz őrzése. Aztán ahogy iparosodott a szakma, úgy vették át a pozíciókat a férfiak, de ez a folyamat most kezd kicsit kiegyenlítődni. Számos gasztronómiai workshop alakult az elmúlt tíz évben, és ezek jelentős része nőkhöz kötődik.”
Gabriella mondott még egy fontosat, amivel utalt a fesztivál idei újdonságaira is. „Ami most történik, a minőségi alapanyagok, a szezonális ételek előtérbe helyezése leginkább azt mutatja, hogy vissza kell térnünk a gyökereikhez, az egyszerűbb, kezelhetőbb konyhához” – fejtegette a kovásznagykövet.
És valóban: az idei Gourmet-n a fine dining mellett erősebben jelennek meg más műfajok, ahogy az egyik szervező fogalmazott: „kicsit bisztrósodik a fesztivál”, ami nem is feltétlenül baj.
Megjelennek majd tradicionális éttermek, mint a Kádár; eljönnek a legfontosabb vidéki éttermek is, köztük újak, mint az őriszentpéteri Pajta vagy épp a Next Bisztró Debrecenből; pékségek is lesznek, amire jó ideje nem volt példa; és lesz gasztroakadémia, ahol a fagyikészítéstől a kekszsütésig számos dolgot ki lehet majd próbálni.
Ennek a szellemében minden kiállítónak lesz legalább egy, legfeljebb 2500 forintba kerülő étele, a pénztárcabarát étel.
A Gourmet Fesztivál több mint száz kiállítóval – köztük mintegy ötven étteremmel és cukrászdával –, a legjobb pincészetekkel és gyereknapi meglepetésekkel várja a közönséget május 24. és 26. között a Millenárison. A jegyekről ezen a linken találsz további információkat, ugyanakkor ne feledd: a Gourmet Fesztiválra a Roadsterrel is eljuthatsz.
A Gourmet Fesztivál idei nagykövetei: Ormós Gabriella, a Kovászlabor blog és a Jenői pékség alapítója, Fekete Zsóka, a Fekete Zsóka mangalicafarm tulajdonosa és Ötvös Zsuzsa gasztroblogger, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje.
Ormós Gabriella a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készít rántott húst, míg Ötvös Zsuzsanna témája a vegán cukrászat és a fine dining kapcsolata lesz, de a „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is - közölték a szervezők.
(Forrás, fotók: Gourmet Fesztivál, Roadster)
előfizetés | belépő | gourmet | ajánlat | fesztivál
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!