Nemzetközi szupersztárokkal jön az idei Gourmet Fesztivál

Magyarország legnagyobb presztízsű gasztrofesztiválja a pünkösdi hétvégén, május 17-20. között érkezik a Millenárisra. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál idei témái a gombóc, a kaviár és a pezsgő.

Ahogy az megszokott, a fesztiválon a legjobb éttermek, cukrászdák és pincészetek képviseltetik magukat. Szintén hagyomány, hogy a Gourmet minden évben megjelöl két témát, arra kérve a sztárséfeket, hogy ételeik elkészítése mellett ezeket is dolgozzák fel saját értelmezésükben.

Idén a gombóc és a kaviár a kiemelt, ami mellé ezúttal egy ital is társul, méghozzá a pezsgő.

A Gourmet három napja alatt végigkóstolhatjuk az ország legjobb éttermeit: ott lesznek a Millenárison a fővárosi Michelin-csillagos helyek, a vidék élmezőnye, és néhány, eddig még a Gourmet-n nem látott étterem is bemutatkozik.

A nemzetközi headliner egy élő legenda: Heinz Reitbauer, a bécsi Steirereck tulajdonos-séfje.

A két Michelin-csillagos, 19/20 Gault Millau-pontos éttermet a világ tizedik legjobbjának, Reitbauert pedig tavaly az évtized séfjének választotta Ausztriában a Gault Millau. A varsói gasztroszcéna élvonalába tartozó 4 Bib Gourmand étterem is érkezik, mint ahogy a színpadon láthatjuk és exkluzív vacsorát is ad majd Latin-Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler.

Eljön Budapestre az Isztambul egyik legjobbjának tartott Neolokal executive séfje, Maksut Askar is: a The Diners Club World’s 50 best restaurants tavalyi török felfedezettje éttermével régi alapanyagokat hoz vissza a török gasztroköztudatba, és újraértelmezi az anatóliai konyhát. Askar exkluzív vacsorát ad, és a színpadon is fellép majd.

Ez is érdekelhet:

A balatoni újhullám elsodor és stílust teremt – Teszteltük a füredi Pazar Coffee Companyt

A jó kávé nem csak Budapesté: a világos pörkölés és a stílus végre utat tör a Balatonnál is.

(Fotók: Hartyányi Norbert, Gyana Dániel)

budapest | gourmet fesztivál | millenáris

FOLYTASD EZZEL

Sztárséffel erősíti a csapatát a nemrég megnyílt Bijal Resort

Ezeket az ételeket tedd először a grillre

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kávézót nyitnál? Vagy épp vendégházat? - formabontó képzésekkel vár a Laba és a Skvot
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom