Close
Nemzetközi szupersztárokkal jön az idei Gourmet Fesztivál

Nemzetközi szupersztárokkal jön az idei Gourmet Fesztivál

Magyarország legnagyobb presztízsű gasztrofesztiválja a pünkösdi hétvégén, május 17-20. között érkezik a Millenárisra. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál idei témái a gombóc, a kaviár és a pezsgő.

Ahogy az megszokott, a fesztiválon a legjobb éttermek, cukrászdák és pincészetek képviseltetik magukat. Szintén hagyomány, hogy a Gourmet minden évben megjelöl két témát, arra kérve a sztárséfeket, hogy ételeik elkészítése mellett ezeket is dolgozzák fel saját értelmezésükben.

Idén a gombóc és a kaviár a kiemelt, ami mellé ezúttal egy ital is társul, méghozzá a pezsgő.

A Gourmet három napja alatt végigkóstolhatjuk az ország legjobb éttermeit: ott lesznek a Millenárison a fővárosi Michelin-csillagos helyek, a vidék élmezőnye, és néhány, eddig még a Gourmet-n nem látott étterem is bemutatkozik.

A nemzetközi headliner egy élő legenda: Heinz Reitbauer, a bécsi Steirereck tulajdonos-séfje.

A két Michelin-csillagos, 19/20 Gault Millau-pontos éttermet a világ tizedik legjobbjának, Reitbauert pedig tavaly az évtized séfjének választotta Ausztriában a Gault Millau. A varsói gasztroszcéna élvonalába tartozó 4 Bib Gourmand étterem is érkezik, mint ahogy a színpadon láthatjuk és exkluzív vacsorát is ad majd Latin-Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler.

Eljön Budapestre az Isztambul egyik legjobbjának tartott Neolokal executive séfje, Maksut Askar is: a The Diners Club World’s 50 best restaurants tavalyi török felfedezettje éttermével régi alapanyagokat hoz vissza a török gasztroköztudatba, és újraértelmezi az anatóliai konyhát. Askar exkluzív vacsorát ad, és a színpadon is fellép majd.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Hartyányi Norbert, Gyana Dániel)

budapest | gourmet fesztivál | millenáris

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram