Nemzetközi szupersztárokkal jön az idei Gourmet Fesztivál

Magyarország legnagyobb presztízsű gasztrofesztiválja a pünkösdi hétvégén, május 17-20. között érkezik a Millenárisra. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál idei témái a gombóc, a kaviár és a pezsgő.

Ahogy az megszokott, a fesztiválon a legjobb éttermek, cukrászdák és pincészetek képviseltetik magukat. Szintén hagyomány, hogy a Gourmet minden évben megjelöl két témát, arra kérve a sztárséfeket, hogy ételeik elkészítése mellett ezeket is dolgozzák fel saját értelmezésükben.

Idén a gombóc és a kaviár a kiemelt, ami mellé ezúttal egy ital is társul, méghozzá a pezsgő.

A Gourmet három napja alatt végigkóstolhatjuk az ország legjobb éttermeit: ott lesznek a Millenárison a fővárosi Michelin-csillagos helyek, a vidék élmezőnye, és néhány, eddig még a Gourmet-n nem látott étterem is bemutatkozik.

A nemzetközi headliner egy élő legenda: Heinz Reitbauer, a bécsi Steirereck tulajdonos-séfje.

A két Michelin-csillagos, 19/20 Gault Millau-pontos éttermet a világ tizedik legjobbjának, Reitbauert pedig tavaly az évtized séfjének választotta Ausztriában a Gault Millau. A varsói gasztroszcéna élvonalába tartozó 4 Bib Gourmand étterem is érkezik, mint ahogy a színpadon láthatjuk és exkluzív vacsorát is ad majd Latin-Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler.

Eljön Budapestre az Isztambul egyik legjobbjának tartott Neolokal executive séfje, Maksut Askar is: a The Diners Club World’s 50 best restaurants tavalyi török felfedezettje éttermével régi alapanyagokat hoz vissza a török gasztroköztudatba, és újraértelmezi az anatóliai konyhát. Askar exkluzív vacsorát ad, és a színpadon is fellép majd.

Ez is érdekelhet:
A balatoni újhullám elsodor és stílust teremt – Teszteltük a füredi Pazar Coffee Companyt

A jó kávé nem csak Budapesté: a világos pörkölés és a stílus végre utat tör a Balatonnál is.

(Fotók: Hartyányi Norbert, Gyana Dániel)

gourmet fesztivál | budapest | millenáris

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom