Nemzetközi szupersztárokkal jön az idei Gourmet Fesztivál

Magyarország legnagyobb presztízsű gasztrofesztiválja a pünkösdi hétvégén, május 17-20. között érkezik a Millenárisra. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál idei témái a gombóc, a kaviár és a pezsgő.

Ahogy az megszokott, a fesztiválon a legjobb éttermek, cukrászdák és pincészetek képviseltetik magukat. Szintén hagyomány, hogy a Gourmet minden évben megjelöl két témát, arra kérve a sztárséfeket, hogy ételeik elkészítése mellett ezeket is dolgozzák fel saját értelmezésükben.

Idén a gombóc és a kaviár a kiemelt, ami mellé ezúttal egy ital is társul, méghozzá a pezsgő.

A Gourmet három napja alatt végigkóstolhatjuk az ország legjobb éttermeit: ott lesznek a Millenárison a fővárosi Michelin-csillagos helyek, a vidék élmezőnye, és néhány, eddig még a Gourmet-n nem látott étterem is bemutatkozik.

A nemzetközi headliner egy élő legenda: Heinz Reitbauer, a bécsi Steirereck tulajdonos-séfje.

A két Michelin-csillagos, 19/20 Gault Millau-pontos éttermet a világ tizedik legjobbjának, Reitbauert pedig tavaly az évtized séfjének választotta Ausztriában a Gault Millau. A varsói gasztroszcéna élvonalába tartozó 4 Bib Gourmand étterem is érkezik, mint ahogy a színpadon láthatjuk és exkluzív vacsorát is ad majd Latin-Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler.

Eljön Budapestre az Isztambul egyik legjobbjának tartott Neolokal executive séfje, Maksut Askar is: a The Diners Club World’s 50 best restaurants tavalyi török felfedezettje éttermével régi alapanyagokat hoz vissza a török gasztroköztudatba, és újraértelmezi az anatóliai konyhát. Askar exkluzív vacsorát ad, és a színpadon is fellép majd.

Ez is érdekelhet:

A balatoni újhullám elsodor és stílust teremt – Teszteltük a füredi Pazar Coffee Companyt

A jó kávé nem csak Budapesté: a világos pörkölés és a stílus végre utat tör a Balatonnál is.

(Fotók: Hartyányi Norbert, Gyana Dániel)

budapest | gourmet fesztivál | millenáris

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom