Hamarosan megszűnik a kempingezés a népszerű túracélponton

A hónap közepétől már nem lehet ott aludni a Grand Canyon északi pereménél.

A North Rim október 16-án téli üzemmódra áll át, ezzel párhuzamosan pedig nem lesz lehetőség az ottalvásra. Az utazókat emellett arra is figyelmeztetik, hogy vigyenek magukkal annyi élelmet és vizet, hogy az egész napra elegendő legyen.

Bár egy önkiszolgáló benzinkút mindaddig elérhető lesz, amíg a 67-es állami út nyitva van, de az ezen az úton található bejárati kapu legkésőbb november 30-án napnyugtakor vagy az első nagyobb hóvihar után bezár. Október 31. után a látogatók csak a North Rim Backcountry Information Centerben juthatnak majd vízhez.

Az északi perem a déli perem felől nézve

A Nemzetipark-szolgálat azt is közölte, hogy a Point Imperial és a Cape Royal felé vezető északi utakat is ideiglenesen lezárják október 16. és 18. között útkarbantartás miatt.

Mint hozzátették, a látogatónak, akik mostantól november 30-ig utaznak az északi peremre, téli útviszonyokra kell készülniük a 67-es állami úton és a park egész területén. Az évnek ebben az időszakában gyakori a hó, a jég és az eső.

A déli peremnél (South Rim) sokkal kevésbé látogatott északi perem télire általában bezár, és csak májusban nyit ki újra.

A helyszín ugyanakkor nem kevésbé festői, mint déli párja, a North Rimen olyan gyönyörű kilátópontok várják a látogatkat, mint a Bright Angel Point és a Redwall Bridge. Aki mégis nagyon szeretne sátorozni, az külön engedély birtokában megteheti, ugyanígy sífutásra és hótalpas túrázásra is van lehetőség.

Angel Point

A lezárások ellenére a tél remek időszak a Grand Canyon meglátogatására, mivel az árak alacsonyabbak és a tömeg is kisebb.

Az elkövetkező években ugyanakkor nehezebben lehet majd megközelíteni a Grand Canyont a Transcanyon Waterline vízvezeték építése miatt, amelynek kapcsán több ösvényt és kempinget is lezárnak 2025-ig.

Azért is lehet jó ötlet télen kirándulni a látványossághoz, mert nyaranta egyre gyakoribbak a hőhullámok, amelyek alaposan megviselhetik az ember szervezetét.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images)

északi perem | kemping | lezárás | grand canyon | kempingezés

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom