Close
A Michelin-csillagos zseni és a Gucci kollabja a hét legerősebb kulináris mutatványa

A Michelin-csillagos zseni és a Gucci kollabja a hét legerősebb kulináris mutatványa

Természetesen nem borjúbőrből vagy nubukból készült táskát szolgálnak fel Itália egyik legromantikusabb városának újonnan nyílt éttermében, hanem például parmezánszószos tortellinit, perui ihletésű tostadát, vagy gombás rizottót. Az Osteria Gucci szakmai igazgatója pedig nem más, mint a három Michelin-csillagos toszkánai Osteria Francescana séfje, szakmájában a világ egyik legjobbja, Massimo Bottura. 

Nem a Gucci az első és egyetlen divatmárka, amely beszállt a vendéglátás-bizniszbe: gondoljunk csak Ralph Lauren londoni kávébárjára, vagy Giorgio Armani több városban létrehozott kávézóira.

A Gucci Garden komplexum január elején nyitott Toszkána fővárosában

A Guccinak van már némi tapasztalata az étteremnyitásban, hiszen Kína legnagyobb városában, Sanghajban működik egy főként olasz tésztaéletekre specializálódott csillogó-villogó elegáns helye.

Az 1921-ban alapított, kezdetben nyeregkészítéssel foglalkozó cég egy vérbeli nagyágyút igazolt le a konyhába az ötvenöt esztendős, ezzel együtt még számos projektet futtató Massimo Bottura személyében.

Az Egyesült Államokban Olaszország ételnagyköveteként foglalkoztatott séf Modenában felfutott helye ugyanis rendre dobogó környékén tanyázik a világ legjobb éttermeinek rangsorában. Az ötven férőhelyes firenzei egységben a klasszikus – ámde újragondolt – tésztaételek viszik el az étlapot többek között furmányos hot dogok és hamburgerek társaságában.

Magát az éttermet a Gucci otthonában, Firenze főterén rendezték be a patinás, 14. századi Palazzo della Mercanzia épületében. A komplexumban található még mozi, kávézó, múzeum, és kiegészítőket, ajándéktárgyakat, valamint ruhákat kínáló üzlet is, melyek közül a múzeum tűnik legérdekesebbnek. A tárlat a Gucci történetének izgalmasabb darabjait mutatja be az alapítástól egészen napjainkig, méghozzá filmek, installációk, grafikák és dokumentumok segítségével.

Massimo Bottura (elöl) és Marco Bizzarri (hátul), a Gucci vezetőjének barátsága nem új keletű

Bottura szerint az étterem emlékeztet arra, hogy különösen a reneszánsz korszakban Firenze mindig is a kulturális változások központjaként tündökölt. – “A nagyvilágban tett utazásaim alkalmával az ételek elkészítésekor folyton igyekszem hasznosítani azokat a tapasztalatokat, amiket látok, hallok, vagy természetesen kóstolok” – mondta a megnyitón a pályafutása során környezettudatos kezdeményezéseket (például megmaradt élelmiszereket juttat el rászorulóknak) indító, továbbá százötven takarékos receptet tartalmazó könyvet kiadó séf.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Osteria Gucci)

FOLYTASD EZZEL
A nyár helye lehet, de már most is magnetikusan vonzó az Umo
Hihetetlen összeget lehet keresni vezető séfként Angliában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom