Close
Hamarosan kriptovalutával is fizethetünk majd a Gucci-üzletekben

Hamarosan kriptovalutával is fizethetünk majd a Gucci-üzletekben

Május végétől kezdve az olasz divatmárka több amerikai üzletében is elfogadja majd többek között a Bitcoint is, mint fizetőeszközt.

A Gucci tájékoztatása szerint május végétől több üzletében, New York-ban, Los Angeles-ben, Miamiban, Atlantában és Las Vegasban is elfogadják majd a digitális fizetőeszközöket, így a Bitcoint, a Bitcoin Cash-t, az Ethereumot, a Wrapped Bitcoint, a Litecoint és a Shiba Inu-t is.

A tervek szerint pedig nyárra kiterjesztik a kezdeményezést az összes észak-amerikai butikra is.

Marco Bizzarri, a márka elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott: a Gucci mindig is arra törekedett, hogy új technológiákat alkalmazzon, hogy még nagyobb élményt nyújthassanak a vásárlóik számára.

A kriptovaluták fizetési rendszerbe való integrálása is új kapukat nyithat meg a luxusmárka rajongói számára.

A hat alapvető kriptovaluta mellett a Gucci vásárlói öt stablecoint is használhatnak majd,

amelyek az amerikai dollárhoz igazodnak, valamint a Dodgecoint  is. A Vogue Business szerint a bolti kriptofizetések egy e-mailben kapott linken keresztül zajlanak. A linkhez pedig egy QR-kód tartozik majd, amellyel a kifizetést jóvá lehet hagyni.

A kripto-tranzakciókat általában QR-kódon vagy NFC-olvasón keresztül dolgozzák fel az üzletekben, a kiskereskedők ezután vagy megtartják az összeget kripotvalutában vagy átválthatják amerikai dollárra.

Nem a Gucci az első luxusmárka, amelyik lehetővé teszi a kripotvalutában történő fizetést. Márciusban az Off-White divatmárka döntött úgy,, hogy párizsi, londoni és milánói üzleteiben elfogadják a Bitcoint, az Ethereumot, a Binance Coin-t, a Ripple-t, a Tether-t és az USD Coin-t.

(Forrás: RobbReport, fotók: Gucci)

kriptovaluta | divat | bitcoin | gucci | luxusmárka

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a közel hatvanmilliós órával villog Lionel Messi Katarban

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram