Close
Váratlan területen okozott brutális drágulást és káoszt az orosz-ukrán háború

Váratlan területen okozott brutális drágulást és káoszt az orosz-ukrán háború

A nem várt fordulat hatását számos luxusmárka megérzi.

A Bloomberg jelentése szerint a kisméretű nyers gyémántok ára csaknem húsz százalékkal emelkedett március eleje óta. A növekedést az orosz Alrosa bányavállalat elleni amerikai szankciók okozták, a cég ugyanis a világ gyémánttermelésének körülbelül egyharmadát adja.

Az ékszerészeknek pedig már most komoly nehézségeket okoz a drágakövek beszerzése.

Korábban a De Beers, a gyémántpiac másik jelentős szereplője képes lett volna a készleteinek felhasználásával növelni a kínálatot, alig két évtizeddel ezelőtt  ugyanis a cég londoni széfjeiben állítólag ötmilliárd dollárnyi értékű gyémántot tároltak. Ma azonban ez nincs így, ráadásul

2024-ig, a dél-afrikai bányáik bővítéséig biztosan nem lesznek képesek arra, hogy növeljék a kínálatukat.

A Tiffany & Co. és a Signet Jewellers már korábban bejelentette, hogy felhagynak az Oroszországban bányászott gyémántok vásárlásával, de mások nem tették meg ugyanezeket a lépéseket.

A Bloomberg szerint például az indiai gyémántiparban továbbra is élénken érdeklődnek az orosz gyémántok iránt, amit számos helyen már a világ más részéről származóként kezdenek el árulni, így egy idő után már nehéz lesz megbizonyosodni arról, hogy egy drágakő valójában honnan is származik.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Nem hiszed el, mennyit fog valaki egyetlen Bob Dylan-dalért fizetni
Valami egészen kivételes dologban gyönyörködhetünk az égen május utolsó napján
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom