Gyönyörűen megy a helyi építészeti hagyományok ellen ez a belga villa

Nem konformista megoldás jön egy kifinomultan merész belga ház képében.

Ahelyett, hogy a környék szigorú építési szabályainak megfelelne, valami egész mást gondolt ki a Studio Okami Architekten, mikor ezt a belga villát megálmodta. A Mont-de-l'Enclus völgyére tekintő Lejtős Villa (Sloped Villa) nevű ház ugyanis nagyban eltér a környéken megszokott nyeregtetős, helyi téglás és előre megadott ablakméretes épületektől.

Az üdítően friss villáról azt mondják az építészei, hogy ez egy „láthatatlan ház”.

„A lejtős területet sikerült kihasználnunk, hogy a városi tanács végül beleegyezzen a hagyományostól eltérő házba, ugyanis a völgy elrejti a villát. Így megvalósíthattuk a megrendelőnk álmát: a házból pazar, végtelen panoráma nyílik a völgyre.”

A téglából és betonból épült ház tágas verandáját tégla oszlopsor öleli körbe, ahol jó időben egész nap kint is gyönyörködhetnek a tájban a lakók. A bejáratokat az északi és a déli oldalról induló téglalépcsőkön lehet megközelíteni.

Míg kívülről egyértelműen a tégla dominál, belül már a fa, a beton és a fém veszi át a hatalmat: a tér leginkább egyetlen hatalmas szoba. Óriási konyha és étkező foglalja el az otthon nagy részét, középen pedig egy kandalló és a szabadon hagyott beton tartószerkezetek emelik a dizájnszintet. Az étkező alatt három, barlangszerű hálószoba kapott helyet.

Az épület teteje pedig olyan, mint egy önálló rét, így a helyi nyeregtető hiányát gyakorlatilag azzal oldották meg az építészek, hogy szinte teljesen beleolvasztották a természetbe a lapostetőt. A loftokra emlékeztető ház tágas és fényes, a plafontól padlóig érő ablakokból pedig lehengerlően szép a kilátás. A ház egy apró belső udvart ölel körbe, ami olyan, mint egy apró botanikus kert; a fürdőszoba privát szféráját pedig falak helyett egy nagy, cserepes fával oldották meg.

Elegáns és kreatív otthon; örülünk, hogy a tulajdonos és az építészek nem engedtek a víziójukból a hagyományok kedvéért.

Ez is érdekelhet:

Ebben az erdei írólakban minden nap homlokon csókol a múzsa

Mire gondolt a költő? – kérdezik sokszor az irodalomtanárok. Szerintünk pont erre gondolt a költő.

(Fotók: Filip Dujardin) 

völgy | villa | loft | belga | belgium

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom