Nigella Lawson sztárséf szívesen oszt meg szezonális recepteket követőivel – így volt ez ezzel az isteni chowderrel is.
A chowder egy elképesztően laktató, tartalmas leves, amely garantáltan átmelegíti az embert egy hűvös, esős őszi estén. Ráadásul ázsiai ízvilágának köszönhetően különleges gasztronómiai élményt is kínál a hétköznapokban úgy, hogy gyakorlatilag harminc perc alatt elkészíthető mindenféle komolyabb konyhai tapasztalat nélkül is.
Hozzávalók:
- 7,5 dl alaplé
- 50 dkg burgonya
- 10 dkg felkarikázott póréhagyma
- 125 g bébi csemegekukorica
- 2 babérlevél
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- 4 dl kókusztej
- 60 dkg tőkehal filé kockára vágva
- 60 ml lime lé
- 25 dkg fagyasztott garnélarák
- egy kis csokor friss koriander felaprítva
- só, csili
Elkészítés:
- Egy közepes méretű lábasban forraljuk fel az alaplevet, dobjuk bele a felkockázott burgonyát, a felkarikázott póréhagymát, a bébikukoricát! Tegyük bele a babérlevelet és a szerecsendiót, és főzzük fedő alatt addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak!
- Adjuk hozzá a felkockázott halat és a lime levét! Hagyjuk felforrni!
- Tegyük bele a garnélákat, sózzuk, fűszerezzük csilivel! Amikor a leves ismét felforrt, húzzuk le a tűzről, és hagyjuk pár percet pihenni!
- Tálaláskor frissen aprított korianderrel szórjuk meg, de ez ízlésünk szerint akár el is hagyható, vagy felcserélhető kedvünk szerint apróra vágott újhagymával, illetve csilipehellyel.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
ősz | hamar | elkészül | legjobb | chowder
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!