Ez a gyorsan elkészíthető leves bearanyozza a legkomorabb őszi napot is

Nigella Lawson sztárséf szívesen oszt meg szezonális recepteket követőivel – így volt ez ezzel az isteni chowderrel is.

A chowder egy elképesztően laktató, tartalmas leves, amely garantáltan átmelegíti az embert egy hűvös, esős őszi estén. Ráadásul ázsiai ízvilágának köszönhetően különleges gasztronómiai élményt is kínál a hétköznapokban úgy, hogy gyakorlatilag harminc perc alatt elkészíthető mindenféle komolyabb konyhai tapasztalat nélkül is.

Hozzávalók:

  • 7,5 dl alaplé
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg felkarikázott póréhagyma
  • 125 g bébi csemegekukorica
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 4 dl kókusztej
  • 60 dkg tőkehal filé kockára vágva
  • 60 ml lime lé
  • 25 dkg fagyasztott garnélarák
  • egy kis csokor friss koriander felaprítva
  • só, csili

Elkészítés:

  1. Egy közepes méretű lábasban forraljuk fel az alaplevet, dobjuk bele a felkockázott burgonyát, a felkarikázott póréhagymát, a bébikukoricát! Tegyük bele a babérlevelet és a szerecsendiót, és főzzük fedő alatt addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak!
  2. Adjuk hozzá a felkockázott halat és a lime levét! Hagyjuk felforrni!
  3. Tegyük bele a garnélákat, sózzuk, fűszerezzük csilivel! Amikor a leves ismét felforrt, húzzuk le a tűzről, és hagyjuk pár percet pihenni!
  4. Tálaláskor frissen aprított korianderrel szórjuk meg, de ez ízlésünk szerint akár el is hagyható, vagy felcserélhető kedvünk szerint apróra vágott újhagymával, illetve csilipehellyel.

Ez is érdekelhet:

Ez lesz az ősz slágere a konyhában

A tejszín teszi igazán krémesen lággyá.

(Fotók: Getty Images)

chowder | hamar | gyorsan | ősz | legjobb

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom