Hajtómű-problémák miatt töröl járatokat a menetrendjéből az egyik legnagyobb európai légitársaság

Hajtómű-problémák következtében felmerült karbantartási igények miatt járatokat töröl tavaszi menetrendjéből a Lufthansa.

A járattörlés többek között a Frankfurt-Kolozsvár és Frankfurt-Temesvár járatokat is érinti március 1-től. Március 31-től pedig megszűnnek a Frankfurt és Friedrichshafen, valamint a München és Leipzig közötti belföldi járatok, emellett Innsbruckba és Linzbe sem fog repülni a légitársaság Frankfurtból.

Összesen heti száz járatot szüntetnek meg.

Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatójának korábbi nyilatkozata szerint a Lufthansa csoport hatvannégy repülőgépét érinti a Pratt & Whitney gyártó hajtóműveinek problémája.

A gyártó világszerte visszahívta a hajtóműveit a turbinák karbantartására, mert hibás fémport használt a turbinakorongok és más alkatrészek gyártása során.

Ezeket a gépeket a Lufthansa saját karbantartó érdekeltsége, a Lufthansa Technik fogja átvizsgálni.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

járattörlés | hajtómű | légitársaság | lufthansa | menetrend

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram