Close
A Jégvarázs mese keverte bajba a legszebb osztrák várost

A Jégvarázs mese keverte bajba a legszebb osztrák várost

Még hogy a mesefilmek ártatlanok! Hallstatt városát komoly bajba keverte a Jégvarázs, ugyanis azt mondják, a mesében szereplő fantázivilágot, Arendelle-t bizony a kis osztrák város inspirálta. Ez pedig elég volt ahhoz, hogy az ázsiai utazók teljesen megőrüljenek, és tömegével érkezzenek oda egyetlen fotó elkészítése miatt. 

Kínában egyszerűen megőrülnek ezért a meséért, ezáltal Hallstatt is felkerült sokak bakancsistájára. Az UNESCO világörökség részéhez tartozó apró város tényleg fantasztikusan szép, megkapó fekvésű és romantikus. A távoli Ázsiában azonban annyira beleszerettek egy 2011-es televíziós szereplés után, hogy Kuangtungban konkrétan felépítették a városka mását. Ha Mohamed nem megy a hegyhez…

A polgármester harmadára szeretné csökkenteni az oda érkező buszok és ezáltal turisták számát, ám ez nehéz folyamat lesz, tekintve, hogy Hallstatt egészen könnyen elérhető mind Bécsből, mind Salzburgból, és előszeretettel szerveznek oda jóárasított utakat. Ezek többnyire a megszokott egynapos formula helyett a félnapost követik, ugyanis aránylag pici helyről beszélünk, hamar bejárható a környék. A buszok jönnek, a turisták meglövik a néhány fotójukat, majd gyorsan távoznak. Akkor is ugyanez történt, amikor nemrégiben tűz ütött ki a tóparton.

A városlakók sajnos egyre frusztráltabbak a tömeg miatt, és nem tudják a turistákkal járó előnyösebb hatásokat nézni, csupán azt, hogy életterük egyre inkább hasonlít egy vidámparkhoz, mintsem egy idilli alpesi városhoz.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

jégvarázs | hallstatt | túlturistásodás | frozen | overtourism

FOLYTASD EZZEL

Elsötétülhetnek a karácsonyi vásárok az egekbe szökő energiaárak miatt Európa-szerte

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram