Close
Megelégelték a turistákat, tüntetést szerveztek a kedvelt osztrák városban

Megelégelték a turistákat, tüntetést szerveztek a kedvelt osztrák városban

A világörökségi Hallstattban alig több mint hétszázan élnek, a főszezonban viszont naponta akár tízezer látogatót is fogadnak, amit a helyiek már kicsit soknak éreznek.

Idén tavasszal néhány órára egy antiszelfifalat is felhúztak, de valójában radikálisabb és tartósabb megoldásra vágynak a lakók. Most azt kérik az önkormányzattól, hogy maximálja a napi látogatók számát, és délután öt után már ne engedjen be turistabuszokat. Bár a turizmus vitathatatlanul fontos pillére a város gazdaságának, a helyiek szerint nem biztos, hogy minden körülmények között megéri.

A festői hegyekkel körülvett, tóparti Hallstatt iránti érdeklődés 2006-ban ugrott meg igazán, miután egy dél-koreai romantikus drámában sokan láthatták,

de állítólag a Jégvarázs háttereit is ez ihlette. A film tovább növelte a város népszerűségét Ázsiában, hat évvel később pedig Kínában egy másolat is épült.

Korábban a város polgármestere azt mondta, hogy harmadával csökkenteni akarják a Hallstatton áthaladó buszok számát.

Nem csoda, hogy Hallstatt filmeket ihletett, mert rendszeresen helyet kap a világ legszebb falvai között.

(Forrás: BBC, képek: Getty Images, Unsplash)

turisták | turizmus | osztrák | ausztria | tüntetés

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram