Close
Sötétben és hópelyhekkel betakarva lesz az igazi New York mosolygós installációja

Sötétben és hópelyhekkel betakarva lesz az igazi New York mosolygós installációja

New York ugye az a város, ahol semmin sem szabad meglepődni, a Vasalóháznál felállított ünnepi installáció pedig egyenesen mosolyt csal az arra bóklászó arcára. Legalábbis hivatalos küldetése szerint.

A huszonhárom darab, szmájlira emlékeztető sárga elemből álló kompozícióba az Ötödik sugárút és a 23. utca kereszteződésénél futhatunk bele.

A Studio Cadena ötleteként az installáció kerete a Flatiron Buildinghez hasonló alakot formáz (idetartozik, hogy az ikonikus épület nem a vasalóra emlékeztető alakjáról kapta a nevét, a helyiek ugyanis ezt a területet már akkor is Vasalónak hívták, amikor még csak fű borította. További érdekesség, hogy a Beaux-Arts stílusú felhőkarcoló legkeskenyebb része alig több száznyolcvan centiméternél).

A kompozíció összes darabja lekerekített formájú, és valamennyiben kör alakú lyukak díszelegnek – bár nem mindegyik emlékeztet a mosolygó arcocskára.

A Brooklynban és Bogotában egyaránt működő Studio Caderna azért alkotta meg az installációt, hogy némi megkönnyebbülést nyújtson a viharos évet zárt amerikaiaknak, és egy kis szimbolikus meleg ölelést adjon az elkövetkezendő cudar téli hónapokra.

Néhány kerek lámpa is helyet kapott a szerkezet belsejében, hogy esténként meghittséget varázsoljon a környékre, de akkor lesz igazán hangulatos errefelé sétálni, amikor a havazás a sötétedés egyszerre érkezik meg New Yorkba.

A Happy, azaz Boldog névre keresztelt alkotást január első napjáig nézhetik meg a Vasalóháznál sétálgatók.

(Fotók: Deezen)

Flatiron | new york | vasalóház | Happy | installáció

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom