Három avokádós étel, amiért csak rajongani lehet

Az avokádó rendkívül sokoldalúan felhasználható alapanyag, ráadásul értékes vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, ezért érdemes beépíteni a táplálkozásunkba.

Néhány egyszerű recepttel és megfelelő fűszerezéssel könnyedén kihozható belőle a legjobb ízvilága, így még az is szívesen fogyasztja majd, akit korábban natúr íze nem fogott meg.

Tartalmas reggelihez: Avokádós toast

Hozzávalók:

  • néhány szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • egy puha avokádó
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 1/4 lime leve
  • csírák

Elkészítés:

  1. A kenyér mindkét oldalát meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és megpirítjuk.
  2. Az avokádót kettévágjuk, kiszedjük a magját, és lehúzzuk a héját. Felszeleteljük, ráfektetjük a kenyérre. Sózzuk, borsozzuk, egy kevés lime-mal ízesítjük. Tálaláskor csírákkal a tetején kínáljuk.

Teljesértékű ebédhez – Avokádós chili non carne

Hozzávalók:

  • 1 közepes édesburgonya
  • 1 avokádó
  • 40 dkg vörösbab lecsöpögtetve
  • 20 dkg paradicsom leforrázva, meghámozva
  • 2 dl zöldségleves alaplé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 lime leve
  • olívaolaj
  • pirospaprika, chilipehely, só, bors

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a babot, a felkockázott édesburgonyát, a kaliforniai paprikát, és felöntjük alaplével. Gazdagon fűszerezzük.
  3. Amikor az édesburgonya megpuhult, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kockára vágott avokádót. Frissen tálaljuk.

Esti filmnézéshez – Guacamole

Hozzávalók:

  • 2 db érett avokádó
  • 1 db paradicsom
  • 1/4 lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerinti mennyiségű csilipehely
  • 1/2 lime leve
  • só, bors
  • friss koriander

Elkészítés:

  1. A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, és apró kockákra daraboljuk.
  2. A hagymát, a fokhagymát beletesszük egy aprítógépbe, hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott avokádót, és durvára aprítjuk.
  3. Ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk, csilit adunk hozzá, és hozzáfacsarjuk egy lime levét. Elkeverjük, friss aprított korianderrel a tetején kínáljuk.

Egyszerű, nagyszerű

Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutattunk hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak. Ezekkel pedig a kezők sem vallanak kudarcot.

avokádó | vegetáriánus | recept | vega | húsmentes

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom