Close
Három egytálétel, ami szinte magától elkészül

Három egytálétel, ami szinte magától elkészül

Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutatunk most hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak.

Vegetariánus paella

Hozzávalók:

  • 1 közepes hagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 sárgarépa
  • 1/2 karfiol
  • 1/2 brokkoli virág
  • 1 bögrényi jázmin rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 1/2 bögrényi alaplé
  • 10 dkg reszelt cheddar sajt
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben kevés vajon pirítsuk üvegesre a hagymát, tegyük hozzá a feldarabolt sárgarépát, a rózsáira szedett karfiolt és brokkolit, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a rizst! Keverjük át, majd öntsük fel az alaplével! Nagy lángon felforraljuk, majd csökkentsük a hőt!
  2. Fedő alatt 20-25 percig pároljuk, amíg a rizs meg nem puhul!
  3. Kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk szükség szerint! Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a reszelt cheddar sajtot és a frissen aprított petrezselymet! Azonnal tálaljuk!

Cukkinis lasagne

Hozzávalók:

  • 5-6 közepes kisebb cukkini
  • 1 rúd kolbász
  • 1 teáskanálnyi őrölt pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg Marinara szósz
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 1 zacskó bébispenót
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Zöldséghámozóval vágjuk vékony szeletekre a cukkiniket, mindkét oldaláról itassuk le a nedvességet! Vegyük le a kolbászról a borítását, és daraboljuk fel!
  2. Egy nagyméretű serpenyőbe tegyük bele a kolbászdarabokat, szórjuk meg pirospaprikával, kissé pirítsuk meg, majd öntsük fel a marinara szósszal! Adjuk hozzá a fokhagymát, majd tegyük bele a cukkinit és a bébispenótot is! Óvatos mozdulattal keverjük!
  3. 5 perc elteltével a cukkini megpuhul. Ekkor vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a tépett mozzarellát, majd fedjük le, hogy a sajt megolvadhasson!
  4. Hagyjuk pihenni fedő alatt 6-7 percig, majd friss bazsalikommal megszórva tálaljuk!

A leglaktatóbb marokkói leves

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 liter alaplé
  • 2 doboz konzerv csicseriborsó
  • 1 doboz paradicsomvelő
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • só, bors
  • friss koriander
  • citrom
  • opcionálisan egy zacskó bébi spenót

Elkészítés:

  1. Egy lábasban hevítsünk olajat, adjuk hozzá a felaprított hagymát és a feldarabolt sárgarépát! Pirítsuk 5 percig időnként megkevergetve, majd tegyük hozzá az összezúzott fokhagymát!
  2. Öntsük fel az alaplével, tegyük hozzá a leöblített, lecsepegtetett csicseriborsót, a paradicsompürét és a paradicsomvelőt! Fűszerezzük ízlésünk szerint!
  3. Alacsony lángon főzzük pár percig, majd opcionálisan hozzáadjuk a bébi spenótot, hogy az étel még tartalmasabb és vitamindúsabb lehessen.
  4. Három percet követően levesszük a tűzről, meglocsoljuk frissen facsart citromlével, és aprított korianderrel megszórva tálaljuk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

gyors étel | főétel | vegetáriánus | recept | egytálétel

FOLYTASD EZZEL

A brit boltokban is limitálják ezt az alapvető élelmiszert, igaz, más okból, mint nálunk

Ünnepi harapnivalók, amik tökéletesek meccsnézéshez is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram