Close
Három egytálétel, ami szinte magától elkészül

Három egytálétel, ami szinte magától elkészül

Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutatunk most hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak.

Vegetariánus paella

Hozzávalók:

  • 1 közepes hagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 sárgarépa
  • 1/2 karfiol
  • 1/2 brokkoli virág
  • 1 bögrényi jázmin rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 1/2 bögrényi alaplé
  • 10 dkg reszelt cheddar sajt
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben kevés vajon pirítsuk üvegesre a hagymát, tegyük hozzá a feldarabolt sárgarépát, a rózsáira szedett karfiolt és brokkolit, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a rizst! Keverjük át, majd öntsük fel az alaplével! Nagy lángon felforraljuk, majd csökkentsük a hőt!
  2. Fedő alatt 20-25 percig pároljuk, amíg a rizs meg nem puhul!
  3. Kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk szükség szerint! Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a reszelt cheddar sajtot és a frissen aprított petrezselymet! Azonnal tálaljuk!
Cukkinis lasagne

Hozzávalók:

  • 5-6 közepes kisebb cukkini
  • 1 rúd kolbász
  • 1 teáskanálnyi őrölt pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg Marinara szósz
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 1 zacskó bébispenót
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Zöldséghámozóval vágjuk vékony szeletekre a cukkiniket, mindkét oldaláról itassuk le a nedvességet! Vegyük le a kolbászról a borítását, és daraboljuk fel!
  2. Egy nagyméretű serpenyőbe tegyük bele a kolbászdarabokat, szórjuk meg pirospaprikával, kissé pirítsuk meg, majd öntsük fel a marinara szósszal! Adjuk hozzá a fokhagymát, majd tegyük bele a cukkinit és a bébispenótot is! Óvatos mozdulattal keverjük!
  3. 5 perc elteltével a cukkini megpuhul. Ekkor vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a tépett mozzarellát, majd fedjük le, hogy a sajt megolvadhasson!
  4. Hagyjuk pihenni fedő alatt 6-7 percig, majd friss bazsalikommal megszórva tálaljuk!
A leglaktatóbb marokkói leves

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 liter alaplé
  • 2 doboz konzerv csicseriborsó
  • 1 doboz paradicsomvelő
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • só, bors
  • friss koriander
  • citrom
  • opcionálisan egy zacskó bébi spenót

Elkészítés:

  1. Egy lábasban hevítsünk olajat, adjuk hozzá a felaprított hagymát és a feldarabolt sárgarépát! Pirítsuk 5 percig időnként megkevergetve, majd tegyük hozzá az összezúzott fokhagymát!
  2. Öntsük fel az alaplével, tegyük hozzá a leöblített, lecsepegtetett csicseriborsót, a paradicsompürét és a paradicsomvelőt! Fűszerezzük ízlésünk szerint!
  3. Alacsony lángon főzzük pár percig, majd opcionálisan hozzáadjuk a bébi spenótot, hogy az étel még tartalmasabb és vitamindúsabb lehessen.
  4. Három percet követően levesszük a tűzről, meglocsoljuk frissen facsart citromlével, és aprított korianderrel megszórva tálaljuk.
Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Elképesztő vegán ételeket kínál ez a légitársaság a vegánuár ideje alatt
Hat ok, amiért kezdj el már ma gyömbér teát inni
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom