A sör kiváló alkotóeleme lehet a fogásoknak, hiszen különleges, kissé kesernyés ízvilágot kölcsönöz az ételeknek. Ráadásul igen változatos módon felhasználható; leveshez, főételhez, sőt, még desszerthez is remek választás lehet. Összeállításunkban három ételt mutatunk, amely fantasztikus kézműves sörökkel készül.
Sörös sajtkrémelves
Lager vagy pilsner sörre van szükség a sajtkrémleves elkészítéséhez, amelynek fontos hozzávalói a tökéletesre pirított szalonnakockák, a csípős jalapeno, de természetesen elengedhetetlen eleme a hagyományos és a füstölt cheddar sajt is.
A fogást a klasszikus sajtkrémleveshez hasonlóan kell elkészíteni, annyi különbséggel, hogy az alaplé egy részét az alkohollal váltjuk ki.
Buffalo wings egy kis csavarral
Elképesztő ízhatást érünk el, ha a ropogós csirkeszárnyakat sörrel és barnacukorral készítjük el. A tetszőlegesen kiválasztott sört a barna cukorral elkeverve a hús pácához használjuk fel.
A csirkeszárnyakat legalább harminc percig érdemes pihentetni a sörös lében, sütés előtt pedig konyhai papírtörlővel töröljük át!
Sörös brownie
A sörrel készült brownie-kat még a kevésbé édesszájúak is imádni fogják, hiszen kissé más lesz a végeredmény ízvilága, mint a hagyományos sütemény esetében.
Ráadásul bármilyen sörrel elkészíthető, amit szívesen fogyasztunk, így teljesen a saját ízlésünkre tudjuk formálni.
A süteménybe csupán egy kevés, 120 milliliter sörre van szükség, amelyet az alapreceptben hozzáadni szükséges zsiradék felével érdemes kiváltani.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images, Unsplash)
desszert | brownie | étel | csirkeszárny | leves | összeállítás
A modern luxus nyomában a Range Roverrel
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!