Close
Ezért örülnek az olasz sörimádók a megmaradt kenyér újrafelhasználásának

Ezért örülnek az olasz sörimádók a megmaradt kenyér újrafelhasználásának

Milánóban egy igazán különleges innováció kibontakozásának lehetnek szemtanúi a sörimádó olaszok. Az Ibrida sört ugyanis megmaradt kenyérből készítik, az újrafeldolgozás eredménye pedig csökkenti az élelmiszerpazarlás mértékét.

Fiatalok ötletéből valóság lett Milánóban, ahol különösen nagy népszerűségnek örvend az otthoni sörfőzés. Így készült el az Ibrida is, amely az olasz város legjobb pékségeinek még jó minőségű, ám már nem eladható kenyereit használja fel. A hallgatók valójában egy win-win modellre összpontosítottak, amely a közvetítőkkel folytatott kölcsönös cseréből áll.

A fiatalok a hagyományos recept malátájának harminc százalékát száraz kenyérre cserélték, amelyhez vizet és komlót adtak, hogy a hagyományos fermentációs folyamat beindulhasson.

Az innováció tehát a sörfőzés első szakaszát érinti, de nagyban befolyásolja a végeredményt: különböző típusú kenyerek felhasználásával rendkívül különböző ízvilágú söröket állíthatnak elő.

Mivel a koncepció a Politecnico di Milano négy, különféle területekre szakosodott hallgatójának köszönhető, így aztán tényleg igaz rá, hogy a tehetség és találékonyság tökéletes keverékeként születhetett meg. A fiatalok koncepciójukkal egy nemzetközi versenyt is megnyertek, amely lehetővé tette számukra, hogy projektjüket meg is valósítsák.

Az ötlet amúgy nem teljesen új keletű, hiszen 2016-ban már bemutatkozott egy belga gyár által előállított, kenyérből készült sör, de Olaszországban először alkalmazták ezt a módszert a kézműves sörfőzésnél.

Ez is érdekelhet:

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom