Close
Ezért örülnek az olasz sörimádók a megmaradt kenyér újrafelhasználásának

Ezért örülnek az olasz sörimádók a megmaradt kenyér újrafelhasználásának

Milánóban egy igazán különleges innováció kibontakozásának lehetnek szemtanúi a sörimádó olaszok. Az Ibrida sört ugyanis megmaradt kenyérből készítik, az újrafeldolgozás eredménye pedig csökkenti az élelmiszerpazarlás mértékét.

Fiatalok ötletéből valóság lett Milánóban, ahol különösen nagy népszerűségnek örvend az otthoni sörfőzés. Így készült el az Ibrida is, amely az olasz város legjobb pékségeinek még jó minőségű, ám már nem eladható kenyereit használja fel. A hallgatók valójában egy win-win modellre összpontosítottak, amely a közvetítőkkel folytatott kölcsönös cseréből áll.

A fiatalok a hagyományos recept malátájának harminc százalékát száraz kenyérre cserélték, amelyhez vizet és komlót adtak, hogy a hagyományos fermentációs folyamat beindulhasson.

Az innováció tehát a sörfőzés első szakaszát érinti, de nagyban befolyásolja a végeredményt: különböző típusú kenyerek felhasználásával rendkívül különböző ízvilágú söröket állíthatnak elő.

Mivel a koncepció a Politecnico di Milano négy, különféle területekre szakosodott hallgatójának köszönhető, így aztán tényleg igaz rá, hogy a tehetség és találékonyság tökéletes keverékeként születhetett meg. A fiatalok koncepciójukkal egy nemzetközi versenyt is megnyertek, amely lehetővé tette számukra, hogy projektjüket meg is valósítsák.

Az ötlet amúgy nem teljesen új keletű, hiszen 2016-ban már bemutatkozott egy belga gyár által előállított, kenyérből készült sör, de Olaszországban először alkalmazták ezt a módszert a kézműves sörfőzésnél.

Ez is érdekelhet:

újrahasználás | milánó | pazarlás | sör | sörfőzés

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram