Ezért örülnek az olasz sörimádók a megmaradt kenyér újrafelhasználásának

Milánóban egy igazán különleges innováció kibontakozásának lehetnek szemtanúi a sörimádó olaszok. Az Ibrida sört ugyanis megmaradt kenyérből készítik, az újrafeldolgozás eredménye pedig csökkenti az élelmiszerpazarlás mértékét.

Fiatalok ötletéből valóság lett Milánóban, ahol különösen nagy népszerűségnek örvend az otthoni sörfőzés. Így készült el az Ibrida is, amely az olasz város legjobb pékségeinek még jó minőségű, ám már nem eladható kenyereit használja fel. A hallgatók valójában egy win-win modellre összpontosítottak, amely a közvetítőkkel folytatott kölcsönös cseréből áll.

A fiatalok a hagyományos recept malátájának harminc százalékát száraz kenyérre cserélték, amelyhez vizet és komlót adtak, hogy a hagyományos fermentációs folyamat beindulhasson.

Az innováció tehát a sörfőzés első szakaszát érinti, de nagyban befolyásolja a végeredményt: különböző típusú kenyerek felhasználásával rendkívül különböző ízvilágú söröket állíthatnak elő.

Mivel a koncepció a Politecnico di Milano négy, különféle területekre szakosodott hallgatójának köszönhető, így aztán tényleg igaz rá, hogy a tehetség és találékonyság tökéletes keverékeként születhetett meg. A fiatalok koncepciójukkal egy nemzetközi versenyt is megnyertek, amely lehetővé tette számukra, hogy projektjüket meg is valósítsák.

Az ötlet amúgy nem teljesen új keletű, hiszen 2016-ban már bemutatkozott egy belga gyár által előállított, kenyérből készült sör, de Olaszországban először alkalmazták ezt a módszert a kézműves sörfőzésnél.

Ez is érdekelhet:

Pulzáló metropolisz, nem csak foci- és divatőrülteknek – Hétvége Milánóban

Bár Milánó nem tipikusan olasz hangulattal hívogat, de Európa egyik leglüktetőbb városaként diktálja a divatot. Mutatjuk, miért érdemes felkeresni egy hosszú hétvégére.

élelmiszerpazarlás | pazarlás | újrahasznosítás | sörfőzés | milánó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom