Close
Ezért örülnek az olasz sörimádók a megmaradt kenyér újrafelhasználásának

Ezért örülnek az olasz sörimádók a megmaradt kenyér újrafelhasználásának

Milánóban egy igazán különleges innováció kibontakozásának lehetnek szemtanúi a sörimádó olaszok. Az Ibrida sört ugyanis megmaradt kenyérből készítik, az újrafeldolgozás eredménye pedig csökkenti az élelmiszerpazarlás mértékét.

Fiatalok ötletéből valóság lett Milánóban, ahol különösen nagy népszerűségnek örvend az otthoni sörfőzés. Így készült el az Ibrida is, amely az olasz város legjobb pékségeinek még jó minőségű, ám már nem eladható kenyereit használja fel. A hallgatók valójában egy win-win modellre összpontosítottak, amely a közvetítőkkel folytatott kölcsönös cseréből áll.

A fiatalok a hagyományos recept malátájának harminc százalékát száraz kenyérre cserélték, amelyhez vizet és komlót adtak, hogy a hagyományos fermentációs folyamat beindulhasson.

Az innováció tehát a sörfőzés első szakaszát érinti, de nagyban befolyásolja a végeredményt: különböző típusú kenyerek felhasználásával rendkívül különböző ízvilágú söröket állíthatnak elő.

Mivel a koncepció a Politecnico di Milano négy, különféle területekre szakosodott hallgatójának köszönhető, így aztán tényleg igaz rá, hogy a tehetség és találékonyság tökéletes keverékeként születhetett meg. A fiatalok koncepciójukkal egy nemzetközi versenyt is megnyertek, amely lehetővé tette számukra, hogy projektjüket meg is valósítsák.

Az ötlet amúgy nem teljesen új keletű, hiszen 2016-ban már bemutatkozott egy belga gyár által előállított, kenyérből készült sör, de Olaszországban először alkalmazták ezt a módszert a kézműves sörfőzésnél.

Ez is érdekelhet:

újrahasználás | kenyér | sör | sörfőzés | újrahasznosítás

FOLYTASD EZZEL

Egy füst alatt máris a legjobbak között – Budapest újhullámos BBQ-helyén ettünk

Kiderült, ki a világ legjobb séfje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom