Close
Három étel, amely a legjobb kézműves sörök felhasználásával készül

Három étel, amely a legjobb kézműves sörök felhasználásával készül

A sör kiváló alkotóeleme lehet a fogásoknak, hiszen különleges, kissé kesernyés ízvilágot kölcsönöz az ételeknek. Ráadásul igen változatos módon felhasználható; leveshez, főételhez, sőt, még desszerthez is remek választás lehet. Összeállításunkban három ételt mutatunk, amely fantasztikus kézműves sörökkel készül.

Sörös sajtkrémelves

Lager vagy pilsner sörre van szükség a sajtkrémleves elkészítéséhez, amelynek fontos hozzávalói a tökéletesre pirított szalonnakockák, a csípős jalapeno, de természetesen elengedhetetlen eleme a hagyományos és a füstölt cheddar sajt is.

A fogást a klasszikus sajtkrémleveshez hasonlóan kell elkészíteni, annyi különbséggel, hogy az alaplé egy részét az alkohollal váltjuk ki.

Buffalo wings egy kis csavarral

Elképesztő ízhatást érünk el, ha a ropogós csirkeszárnyakat sörrel és barnacukorral készítjük el. A tetszőlegesen kiválasztott sört a barna cukorral elkeverve a hús pácához használjuk fel.

A csirkeszárnyakat legalább harminc percig érdemes pihentetni a sörös lében, sütés előtt pedig konyhai papírtörlővel töröljük át!

Sörös brownie

A sörrel készült brownie-kat még a kevésbé édesszájúak is imádni fogják, hiszen kissé más lesz a végeredmény ízvilága, mint a hagyományos sütemény esetében.

Ráadásul bármilyen sörrel elkészíthető, amit szívesen fogyasztunk, így teljesen a saját ízlésünkre tudjuk formálni.

A süteménybe csupán egy kevés, 120 milliliter sörre van szükség, amelyet az alapreceptben hozzáadni szükséges zsiradék felével érdemes kiváltani.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

desszert | buffalo wings | sör | leves | összeállítás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram