Close
Három étterem, amiért ősszel is érdemes elmenni a Balatonra

Három étterem, amiért ősszel is érdemes elmenni a Balatonra

Bár a főszezon véget ért, a magyar tenger egész évben tartogat meglepetéseket és fantasztikus gasztronómiai élményeket. Mutatjuk azt a három éttermet, amiért ősszel is érdemes ellátogatni a Balatonhoz.

Ellenállhatatlan bisztróételek, szezonális alapanyagok, látványos tálalás, és a levegőben úszó Balaton-illat.

Mi másra lehet szükség egy tökéletes hétvégéhez?

Összeállításunkban három olyan balatoni éttermet mutatunk be, amelyeknek az őszi sárguló falevelek csodásan állnak.

Malackrumpli

A Farm to Table koncepciót követő Malackrumpli Tihanyban várja a gasztroturistákat, hogy helyi termelőktől származó, szabadon tartott állatok és minősített, bio zöldségek felhasználásával készített ételeikkel elkápráztassa őket.

Ráadásul az étteremnek különleges füstölői is vannak, saját maguk állítják elő például a főételekben felhasznált mangalicasonkát, füstölt tarját, kolbászt, de a mostani őszi időszakban a pizzafeltéteket is saját paradicsomkonzerveikkel kenik meg.

Innovatív gondolkodásuk, modern technológiájuk pedig még magasabb szinte emeli a fogásokat.

Egy csipet nádas

Hihetetlen hangulata van az őszi Egy csipet nádas étteremnek, ahol az ember tényleg bele tud feledkezni az ételeken túl az őszi természet csodáiba is.

A saját gazdaságból származó saláták, a kézműves üdítők és a széles borkínálat mellett élményt is kínál a siófoki étterem a vendégek számára tematikus gasztroprogramokkal és a legnevesebb vendégszakácsokkal.

Kihagyhatatlan a házi savanyított zöldségekkel kínált kacsamájuk, a zeller velute, és a tökéletesre sült szarvasgerinc, amelyhez édesburgonyapürét és szívsalátát is felszolgálnak.

Hableány

A badacsonytomaji Hableány komoly történelmi múlttal rendelkezik, tavalyi újranyitásával pedig teljesen tiszta lapot kezdett a Laposa család vezetésével. Az 1800-as évek végén Hableány szálló néven üzemelt, és csakhamar a helyi vitorlásélet központjává vált.

A szálló bezárása után azonban a hely hol működött, hol üresen állt, az épület állapota pedig évről évre romlott, mígnem a borász família fel nem karolta. A Hableány feldolgozótereket, érlelőt, irodát, borbisztrót és boltot is üzemeltet, így tökéletes találkozási helyévé válik a hagyománynak és a modern technológiáknak.

Szeptember végén mutatják be őszi menüsorukat, ami szezonális, friss alapanyagainak köszönhetően garantáltan hatalmas sikert arat majd páratlan koktélkülönlegességeikkel kiegészülve.

Ez is érdekelhet:

hableány | Badacsony | Tihany | malackrumpli | ősz

FOLYTASD EZZEL

A Lamborghini olyan mézet készít, amelyet nehezebb beszerezni, mint egy luxusautót

Ezzel az egyszerű zöldséggel sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram