Close
Három étterem, amiért ősszel is érdemes elmenni a Balatonra

Három étterem, amiért ősszel is érdemes elmenni a Balatonra

Bár a főszezon véget ért, a magyar tenger egész évben tartogat meglepetéseket és fantasztikus gasztronómiai élményeket. Mutatjuk azt a három éttermet, amiért ősszel is érdemes ellátogatni a Balatonhoz.

Ellenállhatatlan bisztróételek, szezonális alapanyagok, látványos tálalás, és a levegőben úszó Balaton-illat.

Mi másra lehet szükség egy tökéletes hétvégéhez?

Összeállításunkban három olyan balatoni éttermet mutatunk be, amelyeknek az őszi sárguló falevelek csodásan állnak.

Malackrumpli

A Farm to Table koncepciót követő Malackrumpli Tihanyban várja a gasztroturistákat, hogy helyi termelőktől származó, szabadon tartott állatok és minősített, bio zöldségek felhasználásával készített ételeikkel elkápráztassa őket.

Ráadásul az étteremnek különleges füstölői is vannak, saját maguk állítják elő például a főételekben felhasznált mangalicasonkát, füstölt tarját, kolbászt, de a mostani őszi időszakban a pizzafeltéteket is saját paradicsomkonzerveikkel kenik meg.

Innovatív gondolkodásuk, modern technológiájuk pedig még magasabb szinte emeli a fogásokat.

Egy csipet nádas

Hihetetlen hangulata van az őszi Egy csipet nádas étteremnek, ahol az ember tényleg bele tud feledkezni az ételeken túl az őszi természet csodáiba is.

A saját gazdaságból származó saláták, a kézműves üdítők és a széles borkínálat mellett élményt is kínál a siófoki étterem a vendégek számára tematikus gasztroprogramokkal és a legnevesebb vendégszakácsokkal.

Kihagyhatatlan a házi savanyított zöldségekkel kínált kacsamájuk, a zeller velute, és a tökéletesre sült szarvasgerinc, amelyhez édesburgonyapürét és szívsalátát is felszolgálnak.

Hableány

A badacsonytomaji Hableány komoly történelmi múlttal rendelkezik, tavalyi újranyitásával pedig teljesen tiszta lapot kezdett a Laposa család vezetésével. Az 1800-as évek végén Hableány szálló néven üzemelt, és csakhamar a helyi vitorlásélet központjává vált.

A szálló bezárása után azonban a hely hol működött, hol üresen állt, az épület állapota pedig évről évre romlott, mígnem a borász família fel nem karolta. A Hableány feldolgozótereket, érlelőt, irodát, borbisztrót és boltot is üzemeltet, így tökéletes találkozási helyévé válik a hagyománynak és a modern technológiáknak.

Szeptember végén mutatják be őszi menüsorukat, ami szezonális, friss alapanyagainak köszönhetően garantáltan hatalmas sikert arat majd páratlan koktélkülönlegességeikkel kiegészülve.

Ez is érdekelhet:

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom