Bár a főszezon véget ért, a magyar tenger egész évben tartogat meglepetéseket és fantasztikus gasztronómiai élményeket. Mutatjuk azt a három éttermet, amiért ősszel is érdemes ellátogatni a Balatonhoz.
Ellenállhatatlan bisztróételek, szezonális alapanyagok, látványos tálalás, és a levegőben úszó Balaton-illat.
Mi másra lehet szükség egy tökéletes hétvégéhez?
Összeállításunkban három olyan balatoni éttermet mutatunk be, amelyeknek az őszi sárguló falevelek csodásan állnak.
Malackrumpli
A Farm to Table koncepciót követő Malackrumpli Tihanyban várja a gasztroturistákat, hogy helyi termelőktől származó, szabadon tartott állatok és minősített, bio zöldségek felhasználásával készített ételeikkel elkápráztassa őket.
Ráadásul az étteremnek különleges füstölői is vannak, saját maguk állítják elő például a főételekben felhasznált mangalicasonkát, füstölt tarját, kolbászt, de a mostani őszi időszakban a pizzafeltéteket is saját paradicsomkonzerveikkel kenik meg.
Innovatív gondolkodásuk, modern technológiájuk pedig még magasabb szinte emeli a fogásokat.
Egy csipet nádas
Hihetetlen hangulata van az őszi Egy csipet nádas étteremnek, ahol az ember tényleg bele tud feledkezni az ételeken túl az őszi természet csodáiba is.
A saját gazdaságból származó saláták, a kézműves üdítők és a széles borkínálat mellett élményt is kínál a siófoki étterem a vendégek számára tematikus gasztroprogramokkal és a legnevesebb vendégszakácsokkal.
Kihagyhatatlan a házi savanyított zöldségekkel kínált kacsamájuk, a zeller velute, és a tökéletesre sült szarvasgerinc, amelyhez édesburgonyapürét és szívsalátát is felszolgálnak.
Hableány
A badacsonytomaji Hableány komoly történelmi múlttal rendelkezik, tavalyi újranyitásával pedig teljesen tiszta lapot kezdett a Laposa család vezetésével. Az 1800-as évek végén Hableány szálló néven üzemelt, és csakhamar a helyi vitorlásélet központjává vált.
A szálló bezárása után azonban a hely hol működött, hol üresen állt, az épület állapota pedig évről évre romlott, mígnem a borász família fel nem karolta. A Hableány feldolgozótereket, érlelőt, irodát, borbisztrót és boltot is üzemeltet, így tökéletes találkozási helyévé válik a hagyománynak és a modern technológiáknak.
Szeptember végén mutatják be őszi menüsorukat, ami szezonális, friss alapanyagainak köszönhetően garantáltan hatalmas sikert arat majd páratlan koktélkülönlegességeikkel kiegészülve.
Ez is érdekelhet:
balaton | hableány | Badacsony | malackrumpli | Egy csipet nádas
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!