Close
Alighanem minden idők luxushajós utazása ez

Alighanem minden idők luxushajós utazása ez

Bizonyára sokan álmodunk arról, hogy egyszer mindent feladunk, mindent magunk mögött hagyunk és  jól megnézzük a világot. Remekül hangzik, de vélhetően drágának is. Van rá viszont egy kényelmes opció, immáron részletes tudnivalókkal.

A Life at Sea Cruises megnyitotta a foglalásokat az MV Gemini nevű hajójára, amely november 1-jén indul Isztambulból

és aztán nem kevesebb, mint három évig lesz úton.

Illusztráció

A 130 ezer mérföldes (kb. 209 ezer kilométeres) kalandra egy évre 30 ezer dollárért (kb. 10,7 millió forintért) árulnak jegyeket. Nem árt gyorsan átgondolni ezt a nem mindennapi lehetőséget és aztán hamar elintézni a papírokat, mert a hajó nem egész nyolc hónap múlva kilő a kikötőből.

És ha már kikötő, a társaság ígérete szerint 375 helyen horgonyoz le az úszó luxusváros, 135 országot és mind a hét kontinenst érintve.

Olyan ikonikus látnivalókhoz viszi el az utasait, mint a Rio de Janeiro-i Megváltó Krisztus szobra, az indiai Tádzs Mahal, a mexikói Chichen Itza, a gízai piramisok, a perui Machu Picchu, vagy éppen a kínai nagy fal, plusz összesen 103 trópusi szigetre is beillesztenek kirándulásokat a szervezők.

A hajó négyszáz kabinnal rendelkezik, és 1074 utas számára biztosít helyet.

Illusztráció

Az utazás jellegéből adódóan a Gemini a hagyományos tengerjáró hajó felszereltségén, éttermein és szórakozási lehetőségein túl távmunkahelyekkel is el lesz látva. A társaság teljes körű üzleti központot ígér tárgyalótermekkel, tizennégy irodával, üzleti könyvtárral és társalgóval. A hozzáférés ingyenes. Lesz még egy éjjel-nappal nyitva tartó kórház is, díjmentes orvosi vizitekkel.

– A távmunkában dolgozóknak összeköttetésre, megfelelő kényelemre és funkcionalitásra van szükségük a munkájuk elvégzéséhez – mondta Mikael Petterson, a Life at Sea Cruises ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy „nincs még egy olyan körutazás, amely ilyen rugalmasságot kínálna ügyfeleinek”.

Illusztráció

A munkán túlmenően rengeteg mindenre akad még lehetőség: ilyen például  a napozóterasz és úszómedence, wellness-központ, edző- és előadóterem, no meg persze a világkonyha legjava, ami az étkezési lehetőségeket illeti. A fedélzeten tánc- és zeneoktatók állnak rendelkezésre, sőt, az egyedül utazók számára még szingli-találkozók is szerveznek.

Illusztráció

A kiemelt programok között szerepel a brazíliai karácsony és az argentin újév. A hajó körbejárja Dél-Amerikát (egészen az Antarktiszig is elmegy), a Karib-tengert, megnézi Közép-Amerika mindkét partvidékét, majd Észak-Amerika nyugati felén haladva Hawaii-ra is eljut. Ázsiában Japán (tizenkét megállóval), Dél-Korea (beleértve Jeju szigetét) és Kína tartozik a kiemelt állomások közé, de a legtöbb klasszikus délkelet-ázsiai úti célt is érinti, Balitól, a vietnami Da Nangtól kezdve a kambodzsai partokon át Bangkokig, Szingapúrig és Kuala Lumpurig.

Illusztráció

Délen Ausztráliát és Új-Zélandot pipálja ki, és szigetközi utazást tesz a Csendes-óceán déli részén; megkerüli Indiát és Srí Lankát, majd ellátogat a Maldív-szigetekre és a Seychelle-szigetekre, mielőtt nyugat felé fordulva átkelne Afrikába, ahol Zanzibárnál éri el a kontinenst, majd Fokvárosnál és Afrika nyugati partjainál tesz egy kört – olyan extra kitérőkkel, mint Szent Ilona, a Kanári-szigetek és Madeira. Nem marad ki azért a Földközi-tenger és Észak-Európa sem.

Illusztráció

A hajón ingyenes és nagysebességű wifit lehet használni, egy-egy megálló alkalmával az utasok a családtagjaikat és barátaikat díjmentesen felhívhatják a fedélzetre. A jegyárban szerepel még az alkoholfogyasztás a vacsorához, valamint egész napos fogyasztásra üdítők, gyümölcslevek, tea és kávé, benne van a mosás és a takarítás is, plusz természetesen minden étkezés.

Illusztráció

A kabinok listája a tizenkét négyzetméteres Virtual Inside kabinoktól – amelyek ára fejenként 29 999 dollárról indul egy évre, míg 179 994 dollárba (kb. 64 millió forintba) kerül két személy hároméves utazása esetén – a dupla akkora erkélyes lakosztályokig terjed, melyekért akár 109 999 dollárt (úgy 39 millió forintot) is elkérhetnek fejenként. A legolcsóbb erkélyes kabin 36 999 dollárba (kb. 13 millió forintba) kerül személyenként.

Illusztráció

A leendő utasoknak mindhárom évre fel kell iratkozniuk, bár a társaság indít egy partnerkereső programot is, melynek keretében a jegyvásárlók „megoszthatják” a kabinjukat valaki mással bizonyos szakaszokon vagy időszakban. Két pár például az egész útra megvehet egy kabint, és aztán feloszthatják egymás között az utazást. Az egyedül utazók tizenöt százalékos kedvezményt kapnak a kétszemélyes foglalási díjból, egyébként minimum 45 ezer dollár (kb. 16 millió forint) előleget kell kicsengetni.

(Forrás: CNN, fotók: Getty Images)

utazás | hajó | út | nagy sztori | óceánjáró

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close