Close
Lezárják a Machu Picchut a turisták előtt

Lezárják a Machu Picchut a turisták előtt

Mind a Machu Picchu-i citadellát, mind az inka ösvényeket lezárták a turisták elől az országban zajló politikai zavargások miatt.

Azoknak a turisták, akik január 21-re vagy azutánra vettek  jegyet a látványossághoz, a tiltakozások végét követő egy hónapig kérhetik a jegyár visszatérítését.

A tiltakozások azután robbantak ki, hogy decemberben menesztették Pedro Castillo elnököt. A tüntetők több városban megtámadták a repülőteret, köztük Cuscóban is, ahonnan a legtöbb utazó vonattal vagy több napos gyalogtúrával érkezik a hegyre.

Tavaly áprilisban a turistáknak a vasutas sztrájk miatt kellett gyalog megtenniük a Cusco és a Macchu Picchu közötti utat

“Országos káosz uralkodik, így nem lehet élni. Szörnyű bizonytalanságban vagyunk – a gazdaság, a vandalizmus” – mondta egy limai lakos.

A múlt héten megrongálódtak az Urubamba-Ollantaytambo-Machu Picchu vasút egyes részei a tiltakozások során, felfüggesztették a vonatközlekedést, és több utas, köztük több száz külföldi állampolgár rekedt útközben.

A PeruRail azóta többek között felfüggesztette a Machu Picchura közlekedő járatait.

A megrongálódott sínek

Az ősi inka emlék, a Machu Picchu még ma is számos új felfedezésnek ad terepet.  A kutatókat többek között az foglalkoztatja, hogy eredetileg Picchu vagy Huayna Picchu lehetett a neve, és hogy valójában az eddigi információkkal ellentétben 1440 előtt keletkezett-e.

Amíg nem mehetünk Peruba, ez a látványos útifilm addig is kárpótolhat, és körülnézhetünk más szakrális úti célok között is, akár már a tavaszi nap-éj egyenlőségre gondolva.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images)

 

 

peru | lezárás | machu picchu | tüntetés

FOLYTASD EZZEL

Melyik a legbiztonságosabb hely a repülőn? Ez a kutatás elárulja

Újabb állomásokkal bővül az európai hálókocsis hálózat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram