Close
Három hely, ahol egész évben karácsony van

Három hely, ahol egész évben karácsony van

Ha esetleg hónapok múlva törne ránk a hiányérzet, hogy valami kimaradt a karácsonyból, jelentjük, van három olyan hely, ahol egész évben ünnepi hangulat, színes fények, mézeskalácsillat és forralt bor vár.

Santa Claus Village, Rovaniemi

Rovaniemi határában áll Mikulásfalva, ahol a finn Mikulás az év 365 napján serény kis manóival várja a jó gyerekeket, meg persze a felnőtteket is. A Santa Claus Village-t valóban varázslat övezi, nemcsak azért, mert a Mikulás irodájában személyesen találkozhatunk vele, hanem azért is, mert ott tényleg minden a karácsonyról szól.

Ráadásul az év jelentős részében hideg, sötét és havas táj fogadja a látogatókat, ezért akár áprilisban is téli élményekkel gazdagodhatunk.

A Mikulás postájáról levelet is küldhetünk a szeretteinknek, és megtekinthetjük azt a sok-sok kívánságlistát tartalmazó üzenetet is, amelyeket a kicsik küldtek a Télapónak.

Északi-sark, Alaszka

Alaszkában nemcsak Mikulás házát építették fel, hanem egy tizenhárom méter magas szobrot is állítottak a tiszteletére. Ott is létesítettek egy postahivatalt, ahonnan Mikulás-pecséttel ellátott levelek indulhatnak el szerte a világba, de élő rénszarvasok simogatására is nyílik lehetőség, még a nyár kellős közepén is.

Ha pedig ez még mindig nem lenne elég és hivatalos alaszkai lakosokká kívánnánk válni, lehetőségünk nyílik arra is, hogy egy négyzetcentiméternyi helyet vásároljunk magunknak az Északi-sarkon.

Rothenburg ob der Tauber, Németország

A bajorországi kisváros a Grimm-mesék világát idézi meg, nem csoda, hogy a Disney grafikusait is megihlette a település a Pinocchio című rajzfilm készítésekor. A középkori belváros ódon épületei helyett azonban a legtöbb figyelem a Karácsonymúzeumra szegeződik, ahol egész évben beszerezhetők a karácsonyi díszek.

A varázslatos helyen harmincezer dekorációs elem közül válogathatunk, egy hűvösebb tavaszi estén pedig a főtéren éppen olyan jól fog esni majd a forralt bor kortyolása, mintha decemberben, az adventi vásár idején tettük volna.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Vége a negyedik hullámnak? A járványügyi intézkedések enyhítéséről döntöttek ma Romániában
Jó hírek érkeztek! Ekkor nyithatnak a sípályák és a szállodák Szlovákiában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom