Close
Három hely, ahol egész évben karácsony van

Három hely, ahol egész évben karácsony van

Ha esetleg hónapok múlva törne ránk a hiányérzet, hogy valami kimaradt a karácsonyból, jelentjük, van három olyan hely, ahol egész évben ünnepi hangulat, színes fények, mézeskalácsillat és forralt bor vár.

Santa Claus Village, Rovaniemi

Rovaniemi határában áll Mikulásfalva, ahol a finn Mikulás az év 365 napján serény kis manóival várja a jó gyerekeket, meg persze a felnőtteket is. A Santa Claus Village-t valóban varázslat övezi, nemcsak azért, mert a Mikulás irodájában személyesen találkozhatunk vele, hanem azért is, mert ott tényleg minden a karácsonyról szól.

Ráadásul az év jelentős részében hideg, sötét és havas táj fogadja a látogatókat, ezért akár áprilisban is téli élményekkel gazdagodhatunk.

A Mikulás postájáról levelet is küldhetünk a szeretteinknek, és megtekinthetjük azt a sok-sok kívánságlistát tartalmazó üzenetet is, amelyeket a kicsik küldtek a Télapónak.

Északi-sark, Alaszka

Alaszkában nemcsak Mikulás házát építették fel, hanem egy tizenhárom méter magas szobrot is állítottak a tiszteletére. Ott is létesítettek egy postahivatalt, ahonnan Mikulás-pecséttel ellátott levelek indulhatnak el szerte a világba, de élő rénszarvasok simogatására is nyílik lehetőség, még a nyár kellős közepén is.

Ha pedig ez még mindig nem lenne elég és hivatalos alaszkai lakosokká kívánnánk válni, lehetőségünk nyílik arra is, hogy egy négyzetcentiméternyi helyet vásároljunk magunknak az Északi-sarkon.

Rothenburg ob der Tauber, Németország

A bajorországi kisváros a Grimm-mesék világát idézi meg, nem csoda, hogy a Disney grafikusait is megihlette a település a Pinocchio című rajzfilm készítésekor. A középkori belváros ódon épületei helyett azonban a legtöbb figyelem a Karácsonymúzeumra szegeződik, ahol egész évben beszerezhetők a karácsonyi díszek.

A varázslatos helyen harmincezer dekorációs elem közül válogathatunk, egy hűvösebb tavaszi estén pedig a főtéren éppen olyan jól fog esni majd a forralt bor kortyolása, mintha decemberben, az adventi vásár idején tettük volna.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

középkor | Németország | város | Rovaniemi | mikulás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram