Az olaszok nemcsak a spagettiben és a pizzában verhetetlenek, hanem a szendvicsekben is. Bebizonyítjuk!
Jöhet egy fullos szendvics ebédre?
Az olaszok valóban tudják, mi a tökéletes szendvics titka: specialitásaikba rengeteg húst és friss zöldségeket tesznek, ráadásul gazdagon fűszerezik, így valódi ízbomba tud robbanni a szánkban minden falattal.
Összeállításunkban három tipikus itáliai szendvicset mutatunk be, amelyek tökéletesen feledtetni tudják a főtt étel iránti vágyunkat.
Panini
Az egyik legismertebb olasz szendvics a panini, gyakorlatilag végtelen változatban lehet elkészíteni.
Hagyományosan ez a szendvics ciabatta kenyérrel készül, a töltelék pedig tényleg bármi lehet, a caprese-féle vegetriánus stílustól a csirkén át egészen a marhahúsig.
Muffuletta
A muffulettában több ízvilág keveredik, ez adja meg a semmihez sem hasonlítható összhatását.
Alapeleme a savanyúság, valamint a hatalmas adag hús, ami lehet szalámi és mortadella is, de nem hiányozhat belőle a legjobb olasz sajt, a provolone sem.
Ciabatta
A ciabatta középpontjában leggyakrabban az ellenálhatatlan olasz sonka áll, sokan viszont szalámival vagy pepperonival készítik. Akik pedig kifejezetten az erőteljesebb ízeket keresik, azok capicolával töltik meg.
Persze a ciabattából sem hiányozhat a mozzarella, a paradicsom és frissen szedett bazsalikom sem.
(Fotók: Getty Images, Unsplash)
isteni | recept | finom | szendvicsek | olasz
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!