Ez a három pazar húsvéti recept garantáltan meglepi a társaságot

Kreatív húsvéti menü jön, a hagyományos ízeken túl.

Töltött tojás, savanyú leves házi kenyérben, a desszertnek pedig citrusos babka jön. Íme!

Töltött tojás

HOZZÁVALÓK:

• 6 tojás
• egy csokor metélőhagyma
• 4-5 szál petrezselyem
• 5 kis uborka
• 20 g majonéz
• fél teáskanál paprika
• paprika
• só

Elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük, a közepüket kivájjuk. Aprítsuk fel a petrezselymet és a metélőhagymát, adjuk hozzá a majonézt, a tojássárgáját és a fűszereket. Mindent összetörünk. Tegyük a tölteléket a tojásfehérje belsejébe, és díszítsük őrölt pirospaprikával.

Citrusos babka

HOZZÁVALÓK:

• 260 g búzaliszt
• 100 g vaj
• 20 g narancshéj
• 150 g cukor
• 320 g sárgarépa
• 4 tojás
• 40 g narancslé
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• 1 teáskanál fahéj
• 1/4 teáskanál kardamom
• 1 és 1/2 teáskanál sütőpor

Máz:

• 100 g krémsajt
• 30 g vaj
• 40 g porcukor

Elkészítése:

Babka:

A narancshéját lereszeljük. Adjuk hozzá az olvasztott vajhoz. Keverjük össze a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, öntsük hozzá az olvasztott vajat és a narancshéjat, adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kardamomot és a sütőport. Jól összekeverjük. 180 fokon 60 percig sütjük.

Máz:

Keverjük össze az összes hozzávalót, és keverés közben melegítsük fel. Öntsük a tortára.

Savanyú leves házi kenyérben

HOZZÁVALÓK:

• 1 hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 25 g vaj
• 120 g fehér kolbász
• 100 g füstölt szalonna
• 800 g víz
• 300 g burgonya
• 1 teáskanál házi húsleves paszta
• 2 babérlevél
• 2 szem szegfűbors
• 350 g kovászos tészta
• 50 g 18%-os tejszín
• 1/2 teáskanál só
• egy csipetnyi bors
• egy csipetnyi Provence-i fűszer
• 2 teáskanál majoranna
• 2 szárított gomba

Elkészítése:

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a szalonnát és a fehér kolbászt. Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a burgonyát és az összes fűszert. Forraljuk 15 percig, majd adjuk hozzá a kovászos tésztát. Főzzük a szárított gombát 10 percig. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük még néhány percig.

Kenyérrecept a savanyú leveshez

HOZZÁVALÓK:

• 25 g élesztő
• 200 g víz
• 1 teáskanál cukor
• kanál olaj
• 350 g író
• 450 g búzaliszt
• 1 teáskanál só

Elkészítése:

Gyúrjuk össze az élesztős tésztát az összes hozzávalóból. Hagyjuk kelni körülbelül 45-60 percig. Fordítsuk ki a tésztát egy lisztezett munkafelületre. Osszuk 4 részre, minden részből szaggassunk le egy-egy golyót, a maradékból pedig formáljunk nagy golyókat. Tegyük félre 15 percre kelni. A kis golyókat rögzítsük a nagyobb golyókhoz, hogy azok egy fogantyút alkossanak. Süssük 200 fokon 30 percig.

Jóétvágyat és jó sütögetést!

(Fotók és forrás: Bonami)

babka | húsvét | leves | recept | tojás

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa