Három őszi kávé, amit otthon is el tudunk készíteni

Ahogy beköszönt az ősz, és egyre hűvösödik idő, úgy vágyunk jobban és jobban a forró italokra. Bármennyire is szeretjük az egyszerű kávét egy kis tejjel és cukorral, az év ezen időszakában érdemes kísérletezni. Ha különböző ízkombinációkkal játszunk, a végeredmény tényleg egy olyan különleges kávé lesz, ami mellett jó a fotelba beülni egy bestsellerrel.

Összeállításunkban az édes, tejes, habos kávékért rajongóknak kedvezünk három, igazán őszi ízvilágú lattéval.

Tökös latte

Ha az őszre gondolunk, elsőként a sütőtök és a fahéj juthat az eszünkbe.

Jó hír, hogy mindkettő tökéletes kiegészítő eleme lehet a tejeskávénak, ráadásul az ital elkészítése is rendkívül egyszerű.

Nincs más dolgunk, minthogy egy evőkanálnyi sütőtökpürét, tejet, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, egy kevés vaníliaaromát egy lábasban összemelegítsünk egy nagy adag feketekávéval. Akkor lesz tökéletes, ha szép, sima, homogén állagú lesz az italunk. Ekkor öntsük egy bögrébe, nyomjunk rá jókora adag tejszínhabot, és szórjuk meg fahéjjal!

Karamellás-mogyorókrémes tejeskávé

Ha kimaxolnánk az őszi ízeket, egy kis lábasba készítsünk egy kevés karamellát, öntsük fel másfél deci mandulatejjel, keverjünk el benne egy nagy teáskanálnyi mogyorókrémet, majd adjunk hozzá egy adag erős espressót! Amikor minden alkotóelem összemelegedett, adagoljuk csészékbe, és már fogyaszthatjuk is!

Persze ebben az esetben is tovább fokozhatjuk a forró italunkat tejszínhabbal és csokoládéforgácsokkal.

Sós karamellás, juharszirupos latte

A karamella nemcsak édesen, de sósan is kiváló kiegészítő eleme lehet a tejeskávénak.

Készítsünk hagyományos karamellát, majd húzzuk le a tűzről, keverjünk hozzá egy kávéskanálnyi sós vajat és egy csipet sót! Ezt öntsük fel mandulatejjel, egy adag feketekávéval és egy kevés fahéjjal! Adjunk hozzá annyi juharszirupot, amennyit ízlésünk enged. Máris fogyaszthatjuk!

Ez is érdekelhet:

Öt kávézó Európában, ahol a napi koffeindózis mellé vizuális kényeztetést kapunk

Nem csak a "mit" a fontos, hanem a "hol" is. Ezekben a kávézókban minden korty feketével egy kis harmóniát is magunkba szívunk.

(Fotók: Getty Images)

gasztronómia | őszi | recept | mogyoró | összeállítás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom