Három quinoasaláta tavaszi életmódváltáshoz

A quinoa az egyik legegészségesebb köret, amely arra is alkalmas, hogy tartalmasabbá, laktatóbbá tegyük salátáinkat. Lassan felszívódó szénhidrátként ugyanis hosszú időre biztosít teltségérzetet. Ráadásul remekül variálható, gyakorlatilag nem lehet ráunni.

Mindegyik saláta alapja a percek alatt elkészíthető quinoa, amit akár konzervben, előkészített változatban is megvásárolhatunk. Elsőként át kell mosnunk a quinoát, majd egy serpenyőben pici olívaolajon megpirítjuk. Felöntjük dupla annyi vízzel, sózzuk, letakarjuk fedővel, időnként megkeverjük, nagyjából 15 perc alatt puhára főzzük.

Lazacos quinoa saláta

A lazacfilét sózzuk, borsozzuk, és serpenyőbe téve olívaolajon néhány percig sütjük. Hozzáadunk egy kevés vajat, frissen facsart citrom- vagy limelevet, és megfordítjuk a halszeletet. További 4-5 percig sütjük, majd ismét megfordítjuk.

A folyamatot addig végezzük, amíg a lazacfilé közepe enyhén rózsaszínű nem lesz. Az elkészített quinoát tetszőleges apróra vágott friss zöldséggel összekeverjük, egy tálra halmozzuk, és ráhelyezzük a lazacot. Frissen fogyasztjuk.

Mangós, avokádós

Egy egzotikus salátát kapunk, ha felkockázott mangót, avokádót és uborkát keverünk össze az előre elkészített quinoával.

A fogást tovább ízesíthetjük friss bazsalikommal, de akár mentalevéllel is.

Tavaszi saláta

Ha a lehető legkisebb energiabefektetéssel készítenénk egy igazán egészséges salátát, semmi más dolgunk nincs, minthogy összekeverjük az előre elkészített quinoát egy marék salátamixszel, és néhány szem kettévágott koktélparadicsommal.

Ha a vegán változatot ennénk, már el is készült az ételünk, ha ennél egy fokkal többre vágyunk, morzsoljunk bele fetát is!

Az elmúlt hetekben a TikTokon minden, de tényleg minden egyetlen tésztaételről szólt. A finn recept viszont egyáltalán nem számít különlegesnek vagy formabontónak, hacsak nem azt vesszük alapul, hogy szinte magától készül el. De hogyan lett egy egyszerű ételről készített videó világszenzáció? Eláruljuk.

(Fotók: Getty Images)

vegetáriánus | lazac | recept | saláta | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom