Close
A négy hozzávalós finn recept, ami berobbantotta a TikTokot

A négy hozzávalós finn recept, ami berobbantotta a TikTokot

Az elmúlt hetekben a TikTokon minden, de tényleg minden egyetlen tésztaételről szólt. A finn recept viszont egyáltalán nem számít különlegesnek vagy formabontónak, hacsak nem azt vesszük alapul, hogy szinte magától készül el. De hogyan lett egy egyszerű ételről készített videó világszenzáció? Eláruljuk.

A TikTok az egyik legnépszerűbb videómegosztó oldalnak számít elsősorban a millenial és a Z generáció körében, de nem csupán a vicces kihívások terjednek ott szélsebesen, hanem a pofonegyszerű, kreatív ételreceptek is. Korábban már meghódították a netet a görög joghurtos bagelek, most pedig egy sült fetás tészta került a figyelem középpontjába, hogy a nulla főzési tapasztalattal rendelkező fiataloknak is konyhai sikerélményt biztosítson.

A sült fetás tészta azonban nemcsak a TikTokot hódította meg, hanem vírusvideóként átterjedt a Facebookra is, így ma már nem kizárólag a tinik beszélnek a négy hozzávalós fogásról, hanem a boomerek is.

A folyamatot Jenni Hyrien gasztroblogger indította el, aki több mint két évvel ezelőtt tette közzé uunifetapasta nevű étel receptjét, melyet aztán nemrégiben MacKenzie Smith gasztroblogger is elkészített.

@feelgoodfoodieBaked feta pasta with cherry tomatoes!! Recipe on blog • Inspired by @grilledcheesesocial 😘 #tiktokpartner #LearnOnTikTok #fetapasta #recipes♬ original sound – Feel Good Foodie

Az erről szóló videót január 29-én megosztotta a TikTokon, ahol mások is villámgyorsan átvették, köztük a Feelgoodfoodie is, a maga 900 ezer követőjével.

Smith videóját eddig a pillanatig 7,8 millió alkalommal tekintették meg, a #bakedfetapasta hashtaggel ellátott videókat pedig összesen 48 milliószor játszották le a TikTokon.

Ma már számos alternatív recept is megjelent, vegán, csökkentett szénhidráttartalmú, keto és gluténmentes verziók is vannak.

Így készítsd el az eredeti recept szerint!

Dobj pár koktélparadicsomot egy hőálló tálba néhány gerezd fokhagymával és egy darab fetával!

Önts rá egy kevés olívaolajat, süsd körülbelül fél óráig, amíg a feta kissé megbarnul, a paradicsomról pedig elkezd leválni a héja! Szórd meg frissen aprított bazsalikommal, és keverd össze a főtt tésztával!

Egyszerű, nagyszerű

Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutattunk hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak. Ezekkel pedig a kezdők sem vallanak kudarcot.

(Fotók: Pixabay, Unsplash, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Itt kötöttünk életre szóló barátságot a natúrborokkal – Marlou Wine Bar & Store
Öt szabály az azonnal puha mézeskalácshoz
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom