Az elmúlt hetekben a TikTokon minden, de tényleg minden egyetlen tésztaételről szólt. A finn recept viszont egyáltalán nem számít különlegesnek vagy formabontónak, hacsak nem azt vesszük alapul, hogy szinte magától készül el. De hogyan lett egy egyszerű ételről készített videó világszenzáció? Eláruljuk.
A TikTok az egyik legnépszerűbb videómegosztó oldalnak számít elsősorban a millenial és a Z generáció körében, de nem csupán a vicces kihívások terjednek ott szélsebesen, hanem a pofonegyszerű, kreatív ételreceptek is. Korábban már meghódították a netet a görög joghurtos bagelek, most pedig egy sült fetás tészta került a figyelem középpontjába, hogy a nulla főzési tapasztalattal rendelkező fiataloknak is konyhai sikerélményt biztosítson.
A sült fetás tészta azonban nemcsak a TikTokot hódította meg, hanem vírusvideóként átterjedt a Facebookra is, így ma már nem kizárólag a tinik beszélnek a négy hozzávalós fogásról, hanem a boomerek is.
A folyamatot Jenni Hyrien gasztroblogger indította el, aki több mint két évvel ezelőtt tette közzé uunifetapasta nevű étel receptjét, melyet aztán nemrégiben MacKenzie Smith gasztroblogger is elkészített.
Watch on TikTok
Az erről szóló videót január 29-én megosztotta a TikTokon, ahol mások is villámgyorsan átvették, köztük a Feelgoodfoodie is, a maga 900 ezer követőjével.
Smith videóját eddig a pillanatig 7,8 millió alkalommal tekintették meg, a #bakedfetapasta hashtaggel ellátott videókat pedig összesen 48 milliószor játszották le a TikTokon.
Ma már számos alternatív recept is megjelent, vegán, csökkentett szénhidráttartalmú, keto és gluténmentes verziók is vannak.
Így készítsd el az eredeti recept szerint!
Dobj pár koktélparadicsomot egy hőálló tálba néhány gerezd fokhagymával és egy darab fetával!
Önts rá egy kevés olívaolajat, süsd körülbelül fél óráig, amíg a feta kissé megbarnul, a paradicsomról pedig elkezd leválni a héja! Szórd meg frissen aprított bazsalikommal, és keverd össze a főtt tésztával!
Egyszerű, nagyszerű
Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutattunk hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak. Ezekkel pedig a kezdők sem vallanak kudarcot.
(Fotók: Pixabay, Unsplash, Getty Images)
sült feta | tiktok | feta | gasztronómia | recept
A modern luxus nyomában a Range Roverrel
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!