Close
Ez az elronthatatlan tepsis sült feta tarolja le a netet

Ez az elronthatatlan tepsis sült feta tarolja le a netet

Elárasztották a közösségi médiát a rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető sült fetás receptek. A tésztaételek hódítanak, nem véletlenül. Néhány egyszerű hozzávalóval és gyakorlatilag minimális energiabefektetéssel fantasztikus étel készíthető. Erre mutatunk egy szuper receptet.

Hozzávalók:

  • 1 csokor brokkoli apróbb rózsákra szedve
  • 2 csészényi kettévágott koktélparadicsom
  • 1 kis fej lilahagyma, meghámozva, nagyobb darabokra felvágva
  • 1 citrom fele szeletekre vágva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál pirospaprika
  • só, fekete bors
  • 2 csomag feta
  • főtt orzo tészta a tálaláshoz
  • 1/2 csésze friss bazsalikom durvára vágva

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. Egy tálban összekeverjük a brokkolit, a paradicsomot, a hagymát és a citromszeleteket az olívaolajjal. Sózzuk, köménnyel, pirospaprikával, borssal fűszerezzük. Hozzátesszük a nagyobb darabokra tört fetát is, és egyenletesen a tepsire halmozzuk.
  2. 15-20 percig sütjük, félidőnél megkeverjük, nehogy letapadjon. Akkor tökéletes az állaga, ha a brokkoli széle kissé megpirul és megpuhul, a paradicsomról pedig a héj elkezd leválni.
  3. Főtt orzo tésztával összekeverve kínáljuk. Tálaláskor meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, ízlésünk szerint facsarunk rá még citromlevet, és friss aprított bazsalikommal megszórjuk.

Egyszerű, nagyszerű

Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutattunk hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak. Ezekkel pedig a kezők sem vallanak kudarcot.

(Fotók: Getty Images)

feta | orzo | tepsis feta | gasztronómia | sült feta

FOLYTASD EZZEL

Ezekért a tejes kólákért őrül meg most éppen a világ

Hét ország, hét fantasztikus karácsonyi étel

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram