Elárasztották a közösségi médiát a rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető sült fetás receptek. A tésztaételek hódítanak, nem véletlenül. Néhány egyszerű hozzávalóval és gyakorlatilag minimális energiabefektetéssel fantasztikus étel készíthető. Erre mutatunk egy szuper receptet.
Hozzávalók:
- 1 csokor brokkoli apróbb rózsákra szedve
- 2 csészényi kettévágott koktélparadicsom
- 1 kis fej lilahagyma, meghámozva, nagyobb darabokra felvágva
- 1 citrom fele szeletekre vágva
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1/2 teáskanál pirospaprika
- só, fekete bors
- 2 csomag feta
- főtt orzo tészta a tálaláshoz
- 1/2 csésze friss bazsalikom durvára vágva
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. Egy tálban összekeverjük a brokkolit, a paradicsomot, a hagymát és a citromszeleteket az olívaolajjal. Sózzuk, köménnyel, pirospaprikával, borssal fűszerezzük. Hozzátesszük a nagyobb darabokra tört fetát is, és egyenletesen a tepsire halmozzuk.
- 15-20 percig sütjük, félidőnél megkeverjük, nehogy letapadjon. Akkor tökéletes az állaga, ha a brokkoli széle kissé megpirul és megpuhul, a paradicsomról pedig a héj elkezd leválni.
- Főtt orzo tésztával összekeverve kínáljuk. Tálaláskor meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, ízlésünk szerint facsarunk rá még citromlevet, és friss aprított bazsalikommal megszórjuk.
Egyszerű, nagyszerű
Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutattunk hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak. Ezekkel pedig a kezők sem vallanak kudarcot.
(Fotók: Getty Images)
gasztronómia | feta | sült feta | orzo | tepsis feta | recept
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!