Nehéz lépést tartani a TikTok-trendekkel, különösen akkor, ha újabbnál újabb receptekről van szó. A felhasználók kreativitása úgy tűnik, határtalan, hiszen nemrégiben például egy burgonyás csokis keksz kezdett el szélsebesen terjedni a közösségi oldalon.
Összegyűjtöttünk három népszerű receptet, hogy aztán ki is próbáljuk azokat. Mutatjuk, érdemes-e nektek is követnetek a példánkat.
Burgonyacsipszes csokis keksz
Vannak, akik el sem tudják képzelni az édeset a sós nélkül, egészen bizarr megközelítése azonban az ízek harmóniájának az, hogy az egyik népszerű márka csipszét keverjük bele a keksz tésztájába. Vettünk tehát egy nagy levegőt és @bromabakery videója alapján mi is nekifogtunk a nem mindennapi nasi gyártásába.
A recept maga rendkívül egyszerű, gyakorlatilag tényleg nem lehet elrontani akkor, ha a hozzávalókat pontosan mérjük ki. Sőt, még a csipsz összetörése is kellemes élmény,
ahhoz hasonlítható, mint amikor a buborékfóliát pukkasztgatjuk.
Watch on TikTok
A kóstolásnál azonban jön a feketeleves. A keksz egyetlen pozitívumát sztárszakácsként egy főzőműsorban úgy emelnénk ki, hogy "merőben új szintre emeli a roppanós textúrát". Azonban itt az összes előnye ki is fújt, mert a sós csipsz és a vajas keksz sehogy sem kerül benne harmóniába, a végeredmény pedig
egyáltalán nem lesz egy olyan keksz, amit szívesen fogyaszt az ember a délutáni kávéja mellé.
Tepsis gnocchi gombával és kecskesajttal
Carina.Wolff receptje igazán csábítónak tűnik egy hosszú munkanap után, hiszen nincs más dolgunk, minthogy elővegyünk egy tepsit, beleszórjuk a készen megvásárolt, de még nyers gnocchit, rászórjuk a gombát egy kevés lilahagyma kíséretében, bespricceljük olívaolajjal, majd bevágjuk a sütőbe. Amikor nagyjából megsült, rászórunk egy marék rukkolát, rámorzsoljuk a kecskesajtot és
visszatesszük pár percre, hogy az utolsó alkotóelemek is összesüljenek.
Elvileg a gnocchinak tökéletes állagot kellene kapnia a sütőben, a hagymának szépen meg kellene karamellizálódnia, hogy ellensúlyozza a rukkola keserűségét, a kecskesajtnak pedig krémes állagúvá kellene változnia a hő hatására.
A valóságban azonban a gnocchi betonkemény és az egész étel olyan száraz lesz, hogy kétségbeesve kiált valami krémes szószért. Valószínűleg sokat segített volna a gnocchin, ha előfőzzük, a pozitívumot viszont még ebben a fogásban is meg lehet találni:
ha megeszünk belőle egy kisebb tányérral, garantáltan fedezzük közben a napi folyadékbevitelünket.
Pesztós lasagna-tekercsek
A pesztó egy igazán sokoldalú étel, hiszen egyszerűen rádobhatjuk egy spagettitésztára, megkenhetjük vele a pirítósunkat, de belekeverhetjük a pogácsatésztába is, hogy különleges ízt adjon neki. Rachlmansfield nevű TikTokker azonban lasagna-tekercset készített a segítségével.
A recept szerint megfőzte a lasagne tésztákat, majd megkente pesztóval és paradicsomos szósszal, megszórta sajttal, halmozott rá némi ricottát, majd feltekerte a tésztákat és hőállótálba sorakoztatta azokat.
A tetejére halmozott még mindenből egy keveset, majd készre sütötte.
Watch on TikTok
A rövid videó alapján ez egy villámgyors recept, a valóságban viszont hihetetlenül macerás egyesével megkenni a kifőtt tésztákat, amik ráadásul a vízből kiszedve vagy elszakadnak vagy ragadni kezdenek. Maga a pesztós töltelék viszont kifejezetten finom a paradicsomszósszal, a sajttal és a ricottával, így el tudjuk képzelni, hogy
tekercsek helyett klasszikus lasagne formában simán működni tud.
Nem minden TikTok recept kiábrándító, vannak nagyon is finom fogások, amelyeket pillanatok alatt el lehet készíteni a kisvideók segítségével, sőt, a felhasználók gyakran megosztanak olyan konyhai praktikákat is, amik tényelg tudnak működni a gyakorlatban is.
(Nyitókép: Getty Images)
csips | pesto | tiktokker | tiktok trend | lasagne | gnocchi
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!