Close
Hat elbűvölő európai úti cél, ahol nem hemzsegnek a turisták

Hat elbűvölő európai úti cél, ahol nem hemzsegnek a turisták

Erre indulj, ha valódi kikapcsolódásra vágysz, emberek özöne nélkül.

Durmitor Nemzeti Park, Montenegró

A Durmitor Nemzeti Park a túrázók igazi paradicsoma, mely rengeteg különféle útvonalat kínál edzettségi szinttől függően. A Prutas – Skrka – Stit kör például a nehezebbek közé tartozik, mivel a Prutas hegy csúcsára sziklás emelkedően át vezet az út, de jutalmunk varázslatos kilátás lesz, akárcsak a Durmitor legmagasabb csúcsáról, a Bobotov Tuk-ról. Aki lazább sétát szeretne tenni, annak a Fekete-tavat érdemes megkerülnie.

Ennis, Írország

Az Írország nyugati oldalán található Ennis városa magába sűríti az ország esszenciáját, kezdve mindjárt a hagyományos pubokkal, ahol megállhatunk egy korsó stoutra vagy egy pohár koktélra. Érdemes benéznünk a város legrégebbi kocsmájába, a Knox’s-ba, amely 1864-ben nyitott meg.

A Temple Gate Hotelben található Preacher’s Pub-ban élőzene kerekíti le az estét, de persze nem kell leragadnunk a vendéglátóegységeknél. Érdemes vetnünk egy pillantást a 12. században alapított Clare Abbey apátság vagy az Ennis Friary ferences kórház romjaira, és tennünk

egy sétát a környező misztikus vidékén, melyet gaelül Burrennek vagyis köves helynek neveznek.

Lipcse, Németország

A bájos német várost leginkább a sokat látott Tamás-templom miatt szokás emlegetni. Az épület hírnevét Johann Sebastian Bach alapozta meg, aki 1723 és 1750 között itt volt kántor, de ott tartották 1989 őszén a békés hétfői tüntetéseket is, melyek a berlini fal leomlását előzték meg. Lipcse ma Németország egyik leggyorsabban növekvő városa, és gyakran az új Berlinnek is nevezik.

Terceira, Portugália

A vulkáni eredetű Terceira az Azori-szigetek egyik legnagyobbja. Ott található a szigetcsoport legrégebbi települése, mely egyben a fővárosa is,

az UNESCO Világörökség részét képező Angra do Heroísmo,

de különleges túracélpontot és ritka látványt nyújt az Algar do Carvao mesés vulkáni barlangja is.

Brassó, Románia

A hegyekkel ölelt Brassó otthonosan közeli citybreak úti cél, ahol többek között megnézhetjük az egykori városfal és bástyái maradványait, fellibegőzhetünk a Cenk hegyre, és elsétálhatunk a tábláig, mely úgy őrködik a település felett, mint a Hollywood felirat Los Angeles felett. Nincs messze innen a Drakula nevéhez fűződő törcsvári kastély sem.

Correze, Franciaország

A rajta keresztülfutó folyóról elnevezett Correze megye tökéletes hely arra, hogy felfedezzük a vidéki Franciaországot. Békére lelhetünk a drámai szurdokok, tavak és erdők között, és élvezhetjük a szabadtéri sportok örömeit, a kenuzást, a hegyi kerékpározást, de akár még hőlégballonra is felszállhatunk. Számos festői várost és falut is felfedezhetünk ott, mint például a középkori Beulieu-sur-Dordogne várost, amelynek neve azt jelenti: gyönyörű hely a Dordogne-folyón.

Ha kultúrával töltődnél, ezek közül a városok közül érdemes válogatnod, de nincs messze  Dél-Európa első csillagos égbolt közössége sem.

(Forrás: thepointsguy.com, képek: Wikimedia Commons, Unsplash, Pixabay)

Terceira | portugália | Correze | Németország | Durmitor Nemzeti Park

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram