Elég változatos volt az idei étteremlátogatásaink listája, hiszen megfordultunk például a legmagasabban fekvőben, de egy folyón működő helyen is. Íme, a kedvenceink!
Virtu
Nem először jártunk a főváros legmagasabban fekvő éttermében, de akárhányszor felszáguldunk a lifttel a gigantikus és csúcsmodern épület 28. emeletére, mindig többletimpulzusok érnek – és nem csupán a kilátás miatt.
Persze a Virtu egyik erős hívószava valóban a letaglózó panoráma, ami egyáltalán nem hétköznapi kategória a fővárosban, hiszen a minden "tartozékával" együtt 143 méter magasságig nyújtózkodó MOL Campus majdnem legtetején berendezett étteremben szinte a város felett lebegve étkezhetünk exkluzív miliőben.
Greenhabit
Nyitás környékén azt írtuk az Allee oldalában debütáló Greenhabitről, hogy szeretne túlmutatni a poke tálakon és szintet emelni a fehérje, köret, saláta szentháromságon, méghozzá egészséges hedonizmussal és a választás szabadságával.
Eltelt két év, újra bementünk, egy óra elteltével pedig megállapítottuk, hogy sikerült.
River Diva
Sajátosan működik a városi folklór. Ha Budapest új rendezvényhajóját, a River Divát el akarom helyezni a térképen, és azt mondom: Henryk Slawik rakpart, Infopark 1-es kikötő, azt valószínűleg nem sokan tudják dekódolni, ellenben ha csak röviden közlöm, hogy az A38 mellett, akkor mindenki tudja, hol keresse.
A következő években ez a helyzet sokat változat, és a River Diva maga is viszonyítási ponttá válhat, miután minden adottsága megvan ahhoz, hogy elvarázsolja a közönséget.
Moto
Lazaság, pörgés, motorok és jó pizza – mindegyiket tudja az összes budapesti MOTO, legyen az éppen a Bartókon, a Madáchon, vagy a Rákóczin. És most már az Andrássy-n is, kis rebellséggel kiegészítve.
Az Andrássy úti MOTO két olyan tétellel röffenti be a pizzakemencét, amilyet sehol máshol nem lehet kóstolni Budapesten. Közös bennük a mascarpone alap és a MOTO-vagányság, az eltérést a kissé szokatlannak tűnő feltétek jelentik.
Balagan
Ha eddig a Mazel Tov felső szintjén működő Balaganra gondoltunk, a hedonista vacsora plusz kiváló koktélok kombó jutott az eszünkbe, alig egy hete azonban már akkor is fel fog villanni mentális térképünkön az Akácfai utcai intézmény neve, ha bruncholnánk. Miért?
Azért, mert Kelemen Áronék felszálltak a brunchvonatra – mit felszálltak, felpattantak –, méghozzá egy olyan menüvel, ami egyszerre erős, különleges, roppantul szórakoztató és új koncepciót valósít meg: helló, Budapest, itt a small plate brunch!
Bibo
A páratlan panorámával szolgáló, laza mégis elegáns rooftop bár és étteremben Dani García innovatív koncepciójához hűen a spanyol életérzés, valamint a séf utazásai során gyűjtött inspirációk találkoznak a magyar gasztronómia esszenciájával.
A régióban először itt nyitott éttermet, ami Budapest rangját is emeli, egyértelműen jópont a magyar főváros számára, hogy egy ilyen jellegű nemzetközi vállalkozás elsőként itt vetette meg a lábát.
gasztronómia | legjobbak | balagan | moto | éttermek | bibo
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!