Hat nagyszerű étterem, ahol idén jártunk és jövőre is visszamegyünk

Elég változatos volt az idei étteremlátogatásaink listája, hiszen megfordultunk például a legmagasabban fekvőben, de egy folyón működő helyen is. Íme, a kedvenceink!

Virtu

Nem először jártunk a főváros legmagasabban fekvő éttermében, de akárhányszor felszáguldunk a lifttel a gigantikus és csúcsmodern épület 28. emeletére, mindig többletimpulzusok érnek – és nem csupán a kilátás miatt.

Persze a Virtu egyik erős hívószava valóban a letaglózó panoráma, ami egyáltalán nem hétköznapi kategória a fővárosban, hiszen a minden "tartozékával" együtt 143 méter magasságig nyújtózkodó MOL Campus majdnem legtetején berendezett étteremben szinte a város felett lebegve étkezhetünk exkluzív miliőben.

Megérkeztek a tél ízei a budapesti felhők fölé – Megkóstoltuk a Virtu új menüjét

Újragondolt ízvilág és elérhető, modern luxus Budapest tényleges tetején.

Greenhabit

Nyitás környékén azt írtuk az Allee oldalában debütáló Greenhabitről, hogy szeretne túlmutatni a poke tálakon és szintet emelni a fehérje, köret, saláta szentháromságon, méghozzá egészséges hedonizmussal és a választás szabadságával.

(Fotó: Puskás Nóri)

Eltelt két év, újra bementünk, egy óra elteltével pedig megállapítottuk, hogy sikerült.

River Diva

Sajátosan működik a városi folklór. Ha Budapest új rendezvényhajóját, a River Divát el akarom helyezni a térképen, és azt mondom: Henryk Slawik rakpart, Infopark 1-es kikötő, azt valószínűleg nem sokan tudják dekódolni, ellenben ha csak röviden közlöm, hogy az A38 mellett, akkor mindenki tudja, hol keresse.

A következő években ez a helyzet sokat változat, és a River Diva maga is viszonyítási ponttá válhat, miután minden adottsága megvan ahhoz, hogy elvarázsolja a közönséget.

A River Diva fedélzetén új Budapest- élménybe kóstoltunk bele

Képzeljünk el több száz fő befogadására alkalmas hajót, ami szó szerint extrákat nyújt minden szinten, gasztronómiai különlegességekkel vár, és amelynek fedélzetén úgy távolodunk el a hétköznapoktól, hogy el sem hagyjuk a várost. Ez a River Diva.

Moto

Lazaság, pörgés, motorok és jó pizza – mindegyiket tudja az összes budapesti MOTO, legyen az éppen a Bartókon, a Madáchon, vagy a Rákóczin. És most már az Andrássy-n is, kis rebellséggel kiegészítve.

(Fotó: Vábró Áron)

Az Andrássy úti MOTO két olyan tétellel röffenti be a pizzakemencét, amilyet sehol máshol nem lehet kóstolni Budapesten. Közös bennük a mascarpone alap és a MOTO-vagányság, az eltérést a kissé szokatlannak tűnő feltétek jelentik.

Balagan

Ha eddig a Mazel Tov felső szintjén működő Balaganra gondoltunk, a hedonista vacsora plusz kiváló koktélok kombó jutott az eszünkbe, alig egy hete azonban már akkor is fel fog villanni mentális térképünkön az Akácfai utcai intézmény neve, ha bruncholnánk. Miért?

(Fotó: Boldog Attila Photography)

Azért, mert Kelemen Áronék felszálltak a brunchvonatra – mit felszálltak, felpattantak –, méghozzá egy olyan menüvel, ami egyszerre erős, különleges, roppantul szórakoztató és új koncepciót valósít meg: helló, Budapest, itt a small plate brunch!

Olyan brunch-csal rukkolt elő a Balagan, amit eddig nem kóstolhattunk

Egyszerre erős, különleges, roppantul szórakoztató és új koncepciót valósít meg: helló, Budapest, itt a small plate brunch!

Bibo

A páratlan panorámával szolgáló, laza mégis elegáns rooftop bár és étteremben Dani García innovatív koncepciójához hűen a spanyol életérzés, valamint a séf utazásai során gyűjtött inspirációk találkoznak a magyar gasztronómia esszenciájával.

A régióban először itt nyitott éttermet, ami Budapest rangját is emeli, egyértelműen jópont a magyar főváros számára, hogy egy ilyen jellegű nemzetközi vállalkozás elsőként itt vetette meg a lábát.

Gulyáskrokettel és lángossal nyit Budapest új csúcsétterme

Dani García sztárséffel beszélgettünk a gyerekkora ízeiről, golfról, Pep Guardioláról és természetesen frissen megnyitott étterméről, a BiBo Budapestről.

gasztronómia | legjobbak | balagan | moto | éttermek | bibo

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Hirdetés