Elég változatos volt az idei étteremlátogatásaink listája, hiszen megfordultunk például a legmagasabban fekvőben, de egy folyón működő helyen is. Íme, a kedvenceink!
Virtu
Nem először jártunk a főváros legmagasabban fekvő éttermében, de akárhányszor felszáguldunk a lifttel a gigantikus és csúcsmodern épület 28. emeletére, mindig többletimpulzusok érnek – és nem csupán a kilátás miatt.
Persze a Virtu egyik erős hívószava valóban a letaglózó panoráma, ami egyáltalán nem hétköznapi kategória a fővárosban, hiszen a minden "tartozékával" együtt 143 méter magasságig nyújtózkodó MOL Campus majdnem legtetején berendezett étteremben szinte a város felett lebegve étkezhetünk exkluzív miliőben.
Greenhabit
Nyitás környékén azt írtuk az Allee oldalában debütáló Greenhabitről, hogy szeretne túlmutatni a poke tálakon és szintet emelni a fehérje, köret, saláta szentháromságon, méghozzá egészséges hedonizmussal és a választás szabadságával.
Eltelt két év, újra bementünk, egy óra elteltével pedig megállapítottuk, hogy sikerült.
River Diva
Sajátosan működik a városi folklór. Ha Budapest új rendezvényhajóját, a River Divát el akarom helyezni a térképen, és azt mondom: Henryk Slawik rakpart, Infopark 1-es kikötő, azt valószínűleg nem sokan tudják dekódolni, ellenben ha csak röviden közlöm, hogy az A38 mellett, akkor mindenki tudja, hol keresse.
A következő években ez a helyzet sokat változat, és a River Diva maga is viszonyítási ponttá válhat, miután minden adottsága megvan ahhoz, hogy elvarázsolja a közönséget.
Moto
Lazaság, pörgés, motorok és jó pizza – mindegyiket tudja az összes budapesti MOTO, legyen az éppen a Bartókon, a Madáchon, vagy a Rákóczin. És most már az Andrássy-n is, kis rebellséggel kiegészítve.
Az Andrássy úti MOTO két olyan tétellel röffenti be a pizzakemencét, amilyet sehol máshol nem lehet kóstolni Budapesten. Közös bennük a mascarpone alap és a MOTO-vagányság, az eltérést a kissé szokatlannak tűnő feltétek jelentik.
Balagan
Ha eddig a Mazel Tov felső szintjén működő Balaganra gondoltunk, a hedonista vacsora plusz kiváló koktélok kombó jutott az eszünkbe, alig egy hete azonban már akkor is fel fog villanni mentális térképünkön az Akácfai utcai intézmény neve, ha bruncholnánk. Miért?
Azért, mert Kelemen Áronék felszálltak a brunchvonatra – mit felszálltak, felpattantak –, méghozzá egy olyan menüvel, ami egyszerre erős, különleges, roppantul szórakoztató és új koncepciót valósít meg: helló, Budapest, itt a small plate brunch!
Bibo
A páratlan panorámával szolgáló, laza mégis elegáns rooftop bár és étteremben Dani García innovatív koncepciójához hűen a spanyol életérzés, valamint a séf utazásai során gyűjtött inspirációk találkoznak a magyar gasztronómia esszenciájával.
A régióban először itt nyitott éttermet, ami Budapest rangját is emeli, egyértelműen jópont a magyar főváros számára, hogy egy ilyen jellegű nemzetközi vállalkozás elsőként itt vetette meg a lábát.
moto | éttermek | tippek | helyek | balagan
Luxus ízek, felejthetetlen pillanatok – Így válassz tökéletes szeszes italt karácsonyra
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!